Haberler

'İş Aramayın, İş Kurun' Programı

İş Aramayın, İş Kurun Programı Kapsamında Girişimcilik Konusunda 72 Saatlik Kurs Görecek Olan 60 Girişimci Adayı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (satso) Eğitime Başladı

İş Aramayın, İş Kurun Programı kapsamında girişimcilik konusunda 72 saatlik kurs görecek olan 60 girişimci adayı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) eğitime başladı.

KOSGEB, SATSO, ABİGEM ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği program kapsamında kursiyerlere girişimcilikle ilgili temel bilgilerin verileceği eğitim süreci başladı.

Programa dahil edilecek girişimcileri belirlemek için yapılan ön değerlendirme ve mülakat neticesinde kurs görme hakkı kazanan 60 girişimciye eğitimin ilk gününde ABİGEM Eğitim Uzmanı tarafından girişimcilerin nitelik sınanması, iş fikri geliştirme, yaratıcılık egzersizleri konularında çeşitli bilgiler verildi.

Proje sahipleri eğitimin ardından KOSGEB tarafından onaylanan iş planları için kredi ve hibe desteği alabilecek.

Programın ardından sertifika alan girişimciler, işletmelerini kurmaları halinde KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği Programı'na başvurarak, yapılan harcamaları belgelendirmek şartıyla sermayelerinin yüzde 60'ı oranında 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destek alabilecekler.

Ayrıca, girişimci adayları banka teminat mektubu alarak iki yıl ödemesiz dönemden sonra 3 aylık dönemler halinde 8 taksitte geri ödemesi yapılacak olan 70 bin TL'lik faizsiz kredi alabilecek.

(KMK-MHD) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title