Haberler

İş Adamlarına Schengen Vizesi Anlatılacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), AB üye devletleri konsolosları ve AB Türkiye Delegasyonu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda, iş dünyası, Schengen Vizesi hakkında bilgilendirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), AB üye devletleri konsolosları ve AB Türkiye Delegasyonu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda, iş dünyası, Schengen Vizesi hakkında bilgilendirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu işbirliğinde Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen, "Yerel Schengen Grubu İş Dünyası Vize Bilgilendirme Toplantısı" 12 Ekim Pazartesi günü Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda saat 11.30'da başlayacak toplantıya Schengen ülkelerinin konsolosları ile vizeden sorumlu personelleri katılacak. Düzenlenecek toplantıda, Schengen Vize Yasası ve AB-Türkiye Vize Serbestisi Diyaloğu alanındaki gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

SORUNLAR ANLATILACAK

Toplantının önemine değinen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye'nin AB ülkeleriyle ciddi anlamda bir ticareti olduğunu belirterek, "İş insanlarımızın Schengen ülkelerine iş amaçlı yapacakları ziyaretlerde maalesef vize almakta çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, söz konusu sorunların gündeme taşınması, sorunlara çözüm bulunması ve nihai olarak Türk vatandaşlarımız için vizesiz bir Avrupa hedefiyle uzun zamandan beri çalışmalar yürütmekte. Bu çerçevede, Birliğimiz ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yerel düzeyde iş çevreleri ile Delegasyon ve Schengen ülkelerinin konsolosluklarının vizeden sorumlu personelini bir araya getiren bir dizi toplantılar düzenlemektedir. Toplantılardan birisi de Pazartesi günü odamız ev sahipliğinde yapılacak. Bu çerçevede, AB üye devletlerinin konsolosluk görevlileri, iş adamlarına Schengen vizesi alırken dikkat etmeleri gereken hususları anlatırken, iş adamları da vize başvuru sürecinde karşılaşabilecekleri sorunları paylaşma imkanına sahip olacak" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Türkiye Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title