Haberler

İpsala'dan Kısa Kısa

İpsala'da, Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı düzenlenecek.

İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı, 8-12 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman, yaptığı açıklamada, bu yıl 15'incisi düzenlenecek festival ve fuarın, ilçedeki fuar alanında yapılacağını belirtti.

Bu yıl festivali daha da geliştirerek tarım fuar haline getirmek istediklerini ifade eden Kerman, şöyle konuştu:

"İpsala cezaevi arkasındaki fuar alanımızda hazırlıklar devam ediyor. Daha geniş, modern ve çok amaçlı bir alan yapıyoruz. Türkiye'nin en önemli tarım alanlarının bulunduğu İpsala'ya yakışır bir tarım fuarı yapmaya çalışacağız. Hazırladığımız 50 stanttan yarısını iki günde sattık. Önümüzdeki günlerde diğer aktiviteler konusundaki çalışmalarımızı tamamlayacağız."

CHP'nin kuruluş yıl dönümü

CHP İpsala İlçe Başkanı Tevfik Dirik, CHP'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan ve ulusal birliği sağlayan parti olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma ve ülkenin en köklü partisi olma özelliğine sahip partinin tarihi mirası bulunduğunu belirten Dirik, "Geçmişte olduğu gibi bugün de CHP laik, demokratik ve modern Türkiye'nin sarsılmaz destekleyicisi ve koruyucusu parti olma niteliğini kararlılıkla sürdürmektedir" diye konuştu.

İbriktepe'de altyapı çalışmaları

İbriktepe köyü muhtarı Galip Gören, 1960 yılından bu yana belde olan yerleşim biriminin 30 Mart seçimlerinde köye dönüştüğünü söyledi.

Daha önce beldede belediye başkanı olarak görev yaptığını, şimdi de halka muhtar olarak hizmet verdiğini ifade eden Gören, şöyle konuştu:

"İpsala Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlanan köyümüzün temizliği birlik tarafından yürütülmektedir. Ne yazık ki temizlik işleri istediğimiz gibi yürümüyor. Eğer bu sıkıntı devam ederse köyümüz bünyesinde bu çalışmayı yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca köyümüzde belediye zamanında kilitli taş döşenen yollarının kalan bölümünün tamamlanması için kilit taşına ihtiyacımız var. Birliğin imkanlarıyla bu ihtiyacı karşılamayı düşünüyoruz."

Gören, daha önce yarım kalan iş yeri ve düğün salonu inşaatını da imkanlarıyla tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kerman Galip Gören İbriktepe İpsala Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title