Haberler

İnşaat Arası Sağlık Hizmeti!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde devam eden tadilat çalışması sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşların tepkisini çekiyor.

Şanlıurfa'da Altı hekimiyle yaklaşık 15 bin kişiye sağlık hizmeti vermeye çalışan Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde (ASM) sorunlar bitmek bilmiyor.

Daha önce elektriği, suyu olmayan ve çevre düzenlemesi, iç düzenlemesi yapılmayan merkez tüm bu sorunların yanı sıra bir de içerisinde yaşayan farelerle gündeme gelmişti.

Geçen ay gelen hastaların karşısına fareler çıkıyor, bu durum sağlık merkezinde paniğe ve hijyen sorununa sebep oluyordu. Bu kez hastalar yapılan tadilat arasında hizmet almaya çalışıyor. Tadilat başladı başlamasına ancak tadilatla birlikte sağlık hizmeti de aynı anda veriyor. Tadilatın yapıldığı merkeze gelen hastalar hijyenik olmayan ve gerekli önlemlerin alınmadığı bir ortamda sağlık hizmeti almaya çalışıyor.

Tadilat nedeniyle alt kattaki sağlık hizmeti tamamen durdurulan merkezde üst katta hizmet veriliyor. Ancak üst katta da bazı kapı ve pencerelerin sökülmesi, camların takılmaması ve gereken önlemlerin alınmamasından merkeze gelen çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Merkezde yapılan tadilatla ilgili herhangi bir güvenlik şeridi veya uyarı işaretlerinin bulunmaması da dikkatlerden kaçmıyor. Daha çok anne ve çocukların sağlık hizmeti almaya geldikleri merkezde tadilat nedeniyle etrafın tozlu olması ve tadilatın devam ediyor olması anne ve çocuklar için riskli bir ortam yaratıyor. Tadilatın ne zaman biteceği bilinmezken, tadilat için sağlık merkezinin açık tutulması da başka bir muamma.

MERKEZ SÜREKLİ GÜNDEMDE

Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi daha önce de çeşitli sorunlarla gündeme gelmişti. Topçu Meydanı Projesiyle etrafı kazınan merkez Bahçelievler'de kiralanan bir yerde sağlık hizmeti vermeye başlamıştı. Bahçelievler ASM'ye yer bulma konusunda Şanlıurfa Belediyesi ile Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında anlaşmazlık olduğu iddia edilmişti. Tabiat Varlıklarını Koruma Vakfı tarafından binanın yıkılamayacağına karar verildi ve binanın sağlık merkezi olarak Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis edilmesine karar verilmişti.

Topçu Meydanı ve otopark için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelinince yüklenici firmadan projenin kaba inşaatı bittikten sonra devralan belediye, çevre düzenlemesine başladı. Meydanın ortasında kalan ASM'nin de yeniden faaliyete başlaması için restorasyon çalışmalarının yapılması ve çevre düzenlemesi gerekiyordu. Ancak projedeki bir hatadan dolayı mı, yoksa kasıttan mı sağlık merkezinin ne suyu ne kanalizasyonu ne de elektrik hattı çekildi. Üstelik çevresi beton perde ile örülerek adeta ablukaya alınan binanın eksikliğinin nasıl giderileceği, sorunun nasıl çözüleceği ise merak konusu olmuştu. Elektriği ve suyu yaklaşık bir yıl sonra çekilen Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi geçtiğimiz günlerde de farelerin istilasıyla da gündeme gelmişti.

Bu arada büyükşehir belediyesi, aynı meydanda bulunan ve şimdilik kullanılmayan geniş bir alana sahip lavaboların yerini sağlık merkezi yapmak amacıyla doktorlara teklifte bulunmuş, ancak bu teklife sıcak bakılmamıştı. Doktorlar, meydanın tam ortasında kalan ve sağlık hizmetlerine uygun olmayan bu tarihi binayı bir türlü terk etmek istemiyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bahçelievler Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi?
Eski öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürünün son anları! Her şey saniyeler içinde olmuş

Eski öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürünün son anları! Her şey saniyeler içinde olmuş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title