Haberler

İnegöl'de Park Açılışları Devam Ediyor

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi'nin şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabası kentin her alanında artarak devam ediyor.

Kemalpaşa Mahallesi Yeşilyayla Sokak üzerindeki otopark ve çocuk oyun alanını hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hemen her ay bir parkı hizmete aldıklarını ya da mevcut parkları revize etmek sureti ile yenilediklerini belirtti.

Mahalle parkı ve otopark alanının hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 1733 m2 alan üzerinde planlanıp ve projelendirildiğini söyleyen Başkan Aktaş,

Proje uygulama alanında;

6-12 yaş için 130 m2 lik kauçuk zeminli çocuk oyun alanı,

İki ayrı alanda planlanmış 90 m2 lik fitnes alanı,

2 otopark alanları ağaçlandırılmış, çocuk parkı kısmı ağaçlandırılacak 110 m2' lik yeşil alan,

8 araç kapasiteli 380 m2 lik ve 22 araç kapasiteli 750 m2 lik 45 derece açılı otopark alanı bulunduğunu kaydetti.

Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçların dikildiğini ve yeşillendirme çalışmalarının otopark kısmında tamamlandığını söyleyen Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yeşil alan dışında kalan bölge de desert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Oturma dinlenme alanı olarak ise park alanı içerisinde 50 m2 lik 6 banklık oturma alanı ve parkın dışında 2 adet, parkın içinde 4 adet olmak üzere taş kaplamalı beton çiçeklikler oturma birimi olarak planlanmıştır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 95 bin TL'dir" dedi.

Bu parkın bu sene açılan 6. park olduğunu belirten Başkan Aktaş: "Diğer yeni park çalışmalarımız olan Mesudiye Mahallesi Karanfil Sokak, Alanyurt Üçevler Zorlu Sokak, Huzur Mahallesi Papatya Caddesi ve Alanyurt Üç Evler Mahallesi Kağan Sokak mahalle parkı ve otopark uygulama çalışmalarımız hızla devam etmektedir. İnşallah onları da en kısa sürede hizmete alarak bu seneki yeni park sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yıl Kemalpaşa Mahallesi Adnan Menderes Caddesi orta refüjüne yerleştirdiğimiz dekoratif beton saksılar caddeye ayrı bir hava katmış ve caddeye yeni bir kimlik kazandırmıştır. Bu dekoratif beton çiçeklik uygulamamızın da belediyemize maliyeti 42 bin TL olmuştur. Bu vesile ile parklarımıza mahalle sakinlerimizin ve yavrularımızın sahip çıkmalarını bir kez daha hatırlamak istiyorum. Başta mahalle sakinlerimiz olmak üzere, hizmete aldığımız parkımızın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Yeşilyayla Kemalpaşa İnegöl Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title