Haberler

İletişim, Başarı ve Motivasyon" Kişisel Gelişim Semineri Başladı

İletişim Uzmanı Ahmet İzgören: "Aslında ülkemizde işsizlik diye bir dert yok bilgisizlik diye bir sıkıntı var. İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır. Her günümüzü öğrenerek geçirmemiz gerekir"

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) işbirliğinde düzenlenen "İletişim, Başarı ve Motivasyon" semineri başladı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin "At Şu Adımı" adlı ilk oturumuna katılan İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Türkiye'de başarılı kişilerin hayatlarından kesitler anlattı.

Öğrencilere "Bir şarkı söyleyerek nasıl zengin olurum" hayallerine kapılmamalarını tavsiye eden İzgören, "Emeksiz yemek olmuyor. Hayatta iki şans vardır. ya doğru yürürsün ya da karanlığa küfür edeceksiniz. Hikayenizin nasıl başladığının önemi yok, önemli olan hikayenizin nasıl bittiğidir" dedi.

İzgören, Türkiye'de çalışma çağındaki 26 milyon kadından 20 milyonunun evde oturduğuna dikkati çekerek, eğitime ömür boyu bilgiye yatırım yapmak gerektiğini belirtti. Düzenli kitap okuma oranının Fransa'da yüzde 21, Japonya'da 14, Amerika'da 12 olduğuna işaret eden İzgören, Türkiye'de ise bu oranın 10 binde 1 olduğunu kaydetti.

İzgören, eskiden bilgiye ulaşma sıkıntısı çekildiğini ancak bugün böyle bir sorunun kalmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de kitap ihtiyaç maddeleri sırasında 235'inci sırada bulunuyor. Türkiye'de bir kişi günde ortalama 5 saat televizyon izleniyor, yılda 6 saat kitap okuyor. Gençlerde işsizlik oranı yüzde 21 seviyesinde bulunuyor. Aslında ülkemizde işsizlik diye bir dert yok bilgisizlik diye bir sıkıntı var. İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır. Her günümüzü öğrenerek geçirmemiz gerekir."

Seminer kapsamında mart ayı sonuna kadar 3 oturum daha düzenlenecek. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Akdeniz Üniversitesi Ahmet Şerif İzgören Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title