Haberler

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Karne Sendromu Uyarısı

Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.

Uşak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, öğrencilerin karnelerindeki kırık notlara gösterilen aşırı tepkinin çocuklarda sendroma yol açabileceğini söyleyerek ailelere uyardı.

Ülke genelinde dün okulların tatili girdiğini ve milyonlarca öğrencinin karne aldığını dikkat çeken Dr. Hasan Kaya," Ailelerin karneye vereceği tepki çocuklarda sendroma dönüşebilir" uyarısını yaptı. Karnelerdeki düşük notlara gösterilen aşırı tepkilerin çocuklarda; korku, şaşkınlık, endişe ve depresif davranışlar sergilemesine neden olabileceğini bildiren Kaya, "Karnelerdeki zayıf notlara aşırı tepkiler vermekten kaçınarak çocuklarımıza karşı hoşgörülü davranmalıyız" dedi.

Ailelerin çocuklarının kötü notları karşısında fiziksel şiddetten, çocuğu rencide edici söz ve davranışlara kadar farklı tepkiler gösterebildiğini anlatan İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, "İlimizde 62 bin öğrencimiz 2012-2013 eğitim öğretim sezonu sona erdiği için karne sevinci yaşadı. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde düşük notları olabilir. Karnesinde kötü notları olan öğrenciler çevresindeki tepkilere bağlı olarak karne sendromu yaşayabiliyor. Karne sendromu; öğrencilerin başarısız olduğu dersler karşında ailenin vereceği tepkilerden korkması ve psikolojik olarak etkilenmesidir. Buna bağlı olarak yaşadığı şaşkınlık, korku, endişe nedeniyle birtakım depresif davranışlar sergileyebilir, aileden ve okuldan uzaklaşabilir. Bu nedenle ailenin zayıf bir karne karşında göstereceği tutum, öğrencinin gelecekteki eğitim hayatında da önemli rol oynar. Anne babaların doğru tutum ve davranışları da çocuğun okul başarısını olumlu etkiler" dedi.

Aileler çocuklarının karnesindeki düşük notlara karşı tepkilerini kontrol etmesi gerektiğini de anlatan Dr. Hasan Kaya, "Aileler başarısızlığın altındaki sebepleri araştırmalıdırlar. Bu duruma göre okuldaki rehber öğretmenle ya da bir uzman ile çeşitli metotlar geliştirilerek başarı düzeyi artırılabilir. Çocuklarını dinlemeli ona birey olarak davranmalı ve yaşadığı sorunları önemsemelidirler. Çocuğun karnesini başka ailelerin çocuklarının notları ile kıyaslamamalıdırlar. Bu durum çocuğu rencide ederek, aileden ve okuldan uzaklaşmasına, kendini değersiz hissetmesine neden olabilir. Baskıcı davranışlar sergilenmemeli, tehdit içeren cümleler kurulmamalıdır. Eğitime ara verilen tatil dönemi ilişkileri geliştirmek ve sağlamlaştırmak için bir fırsat olarak değerlendirilmeli; eğlenme, dinlenme, birlikte vakit geçirme gibi aktiviteler yapılmalıdır. Ailelerin çocuklarıyla kaliteli vakit geçirerek, iyi bir iletişim kurarak ve sorunlara birlikte çözüm arayarak geçirecekleri tatil dönemi okul başarısını da olumlu etkileyecektir. Yaz dönemi ilişkileri geliştirmek ve sağlamlaştırmak için bir fırsat olarak değerlendirilmeli; eğlenme, dinlenme, birlikte vakit geçirme gibi aktiviteler yapılmalıdır. Ailelerin çocuklarıyla kaliteli vakit geçirerek, iyi bir iletişim kurarak ve sorunlara birlikte çözüm arayarak geçirecekleri tatil dönemi okul başarısını da olumlu etkileyecektir" diye konuştu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Kaya Uşak Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title