Haberler

İhracatta Rekora Doğru

Güncelleme:

Zafer Çağlayan, "2010 Yılı İhracatımız 112 Milyar Doları Geçecek" Dedi.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, dün akşam itibariyle ihracatın 111.5 milyar dolar olduğunu açıklayarak, "2010 yılı ihracatımız 112 milyar doları geçecek" dedi.

Uluslararası İnşaat Sektörü Dergisi "Engineering News Record" (ENR) tarafından açıklanan "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firması" listesinde yer alan 33 Türk inşaat firmasına başarı ödülleri Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından Devlet Bakanı Zafer Çağlayan himayelerinde düzenlenen "Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti. Ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bürokratlar ve müteahhitlik sektörünün temsilcileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çağlayan, 2010 yılı ihracat hedefinin Orta Vadeli Program'da 107 milyar dolar olduğunu anımsatarak, 2010 yılı ihracat hedefinin daha sonra revize edilerek 111.7 milyar dolara yükseltildiğini söyledi. Çağlayan, dün akşam itibariyle ihracatın 111.5 milyar dolar olduğunu açıklayarak, bugün akşama kadar yapılacak olan ihracatla birlikte 2010 yılı ihracatının rahatlıkla 112 milyar doları geçeceğini vurguladı. Çağlayan, geçen yılın 27-31 Aralık tarihleri arasında yaklaşık olarak 1.7 milyar dolar ihracat yapıldığını belirterek, "2010 yılı ihracatı 112 milyar doları geçecek" dedi.

-TÜRK MÜTEAAHHİTLER BUGÜNE KADAR 180 MİLYAR DOLARLIK TAAHHÜT İŞİ ÜSTLENDİ

Çağlayan, müteahhitlik sektörünün katetmiş olduğu mesafenin önemine değinerek, "Müteahhitler uluslararası alanda çok büyük başarılar elde etti. Bugün 83 ülkede 5 bin 600'den fazla proje ile 180 milyar dolarlık, yurtdışı taahhüt gerçekleştirdiler. Bu taahhüt çerçevesinde 2002 yılından bugüne kadar toplam 180 milyar dolarlık taahhüt işinin son 8 yıldaki payı 44 milyar dolardır. Ancak 2002 yılından sonra Türkiye'de müteahhitlik sektörü, Cumhuriyet tarihinde almış olduğu işin 3 katından fazlasını alarak, yani 135 milyar dolar daha ilave yaparak, 180 milyar dolarlık taahhüt işi almıştır. Müteahhitlerin bugüne kadar almış olduğu işlerin tamamının yüzde 25'i 2002 öncesinde geri kalan yüzde 75'i 2002'den sonra gerçekleşmiştir" diye konuştu.

Çağlayan, müteahhitlere çok önemli görevler düştüğünün altını çizerek, "Sizler aynı buldozer gibisiniz gittiğiniz ülkelerde almış olduğunuz işlerle, Türk inşaat malzemeleri ihracat ve üretimine de önemli katkılar veriyorsunuz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 33 müteahhitlik firmasının temsilcilerine ödüllerini verdi. Bu firmalar içerisinde ödül alan tek kadın müteahhit Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in kızı Ebru Özdemir oldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

3 polis müdürüyle ilgili soruşturma hangi aşamada? Yerlikaya'dan bir açıklama daha

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title