Haberler

İhracatçılar Ürünleri İç Piyasa ve Irak'a Göndermeye Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Nar fabrikasında çalışan işçiler, - Narlardan genel detay, - Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü'nün konuşması, - Domates fabrikasında çalışan işçiler, - Domateslerden detay, - Bayram Viran'ın açıklaması, - Kasalardaki domateslerden detay, - Alim Köroğlu'nun açıklaması, Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi- Muğla'nın Fethiye ve Ortaca ilçeleri ihracatçılar, Rusya ile yaşanan krizin ardından ürünleri iç piyasa ve Irak'a göndermeye başladı Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın ürünleri gümrüklerde bekletmesi Muğla'nın Fethiye ve Ortaca ilçelerinden ihracat yapan firmaları iç piyasa ve Irak'a yöneltti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Nar fabrikasında çalışan işçiler, - Narlardan genel detay, - Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü'nün konuşması, - Domates fabrikasında çalışan işçiler, - Domateslerden detay, - Bayram Viran'ın açıklaması, - Kasalardaki domateslerden detay, - Alim Köroğlu'nun açıklaması, Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi- Muğla'nın Fethiye ve Ortaca ilçeleri ihracatçılar, Rusya ile yaşanan krizin ardından ürünleri iç piyasa ve Irak'a göndermeye başladı Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın ürünleri gümrüklerde bekletmesi Muğla'nın Fethiye ve Ortaca ilçelerinden ihracat yapan firmaları iç piyasa ve Irak'a yöneltti.Muğla Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde komisyonculuk yapan Bayram Viran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'ya gönderilen malların gümrükte bekletildiğini, bu nedenle ürünleri iç piyasa ve Irak pazarına yönlendirdiklerini söyledi.Yaşanan sıkıntının giderilmesi için yetkililerin çözüm bulmasını isteyen Viran, şöyle konuştu: "Bölgemizde üretilen domates, narenciye, sebze ve meyve ürünlerinin büyük bir bölümü Rusya pazarına gidiyor. Özellikle Fethiye bölgesinde yetiştirilen ve ihraç edilen domatesin yüzde 90'ı Rusya'ya gidiyor. Bu nedenle Rusya bizim için önemli bir pazar. Gerginlik yaşanmadan önce ihraç ettiğimiz domatesin kilogramı 2-2,10 lira arasında seyrediyordu. Şuanda 1,50 lira arasında değer buluyor. Rusya ile Türkiye arasındaki sıkıntılar giderildiği zaman fiyatların aynı olacağı kanaatindeyiz." - "Sorun çözülmezse yeni pazar oluşturulmalı"Domates üreticisi Alim Köroğlu ise yaşanan gerginlik nedeniyle Rusya'ya gitmesi gereken birinci kalite domateslerin Irak veya iç piyasaya sunulduğunu anlattı.Gerginliğin fiyatlara da yansıdığını aktaran Köroğlu, "Siyasetçilerin bu duruma bir an önce çözüm bulmaları gerekiyor. Rusya ile sorun çözülmeli. Çözülemezse yeni bir pazar oluşturulmalı" dedi. Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü de sorunun en kısa sürede çözülmesini diledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Ortaca Muğla Irak Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title