Haberler

İga AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Uluğkay Açıklaması

"Yöremizin turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışmalarımızı başlattık"

İbradı-Gündoğmuş-Akseki AŞ (İGA) Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal'ı makamında ziyaret etti.

Uluğkay, ziyarette yaptığı konuşmada, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinin istenen gelişmişlik düzeyine henüz ulaşamadığını vurguladı. Bu ilçelerin yatırım teşviklerinde Antalya ile bir tutulmaması gerektiğini belirten Uluğkay, ilçe bazlı teşvik sistemine gidilmesinin önemli olduğuna değindi.

Futbol, kayak ve golf turizmi çalışmaları içinde olduklarını anlatan Uluğkay, projelerin gerçekleştirilmesi için yörenin turizm bölgesi ilan edilmesi gerektiğini, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile birçok proje gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Akseki'ye bağlı Zomana Vadisi'nde beş tane biner dönümlük golf sahası bulunduğuna işaret eden Uluğkay, "Yöremizin turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışmalarımızı başlattık" dedi.

İGA Havzası Projesi'nde yörenin kalkınması ve gelişmesi için kış sporları merkezi, profesyonel futbol takımlarının yaz hazırlık kamplarının yapılması, engelliler kampının olması, alternatif turizmin geliştirilmesi, yörenin doğal ve kültürel değerlerinin tanıtılması gibi çalışmalar bulunduğunu belirten Uluğkay, "Hedefimiz yöre halkının yüksek istihdamını sağlamak ve 2020'de 10 milyar dolar gelir elde edilmesine öncü olarak Torosları turizm merkezi yapmak" diye konuştu.

Spor organizasyonları

Her yıl yaklaşık bin 600 profesyonel futbol kulübünün kış hazırlık kampı yapmak üzere Antalya'ya geldiğini söyleyen Uluğkay, şöyle devam etti:

"Ancak, Antalya'ya yaz hazırlık kampları için de futbol kulüpleri çekilebilir. Yaz hazırlık kampları için ideal rakım 900-1400 metre. Akseki rakımı, bozulmamış ormanlık dokusu ve doğal güzellikleri ile yaz hazırlık kampları için çok uygun. Bu alanda ciddi anlamda yol kat ettik. İGA olarak çalışmalarımız sürüyor"

Uluğkay, konuyu Türkiye Futbol Federasyonu ile de görüştüklerini, federasyonun projeye sıcak baktığını ifade etti.

Alternatif turizm çalışmaları

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da makro ölçekte futbol, kayak ve golf turizmi çalışmaları içinde olduklarını anlattı.

Projelerin gerçekleştirilmesi için yörenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirten Uysal, "Biz el birliği yaparak alternatif turizm olarak düşündüğümüz bu olayda yöremiz için çalışıyoruz" dedi.

Antalya'nın Türkiye'nin turizm merkezi olmasına rağmen yörenin turizmden yeterli payı alamadığını vurgulayan Uysal, şöyle devam etti:

"Oysa ki bölgemiz Antalya'nın alternatif turizm için en değerli alanlarına ve özelliklerine sahip. Akseki'de kırsal turizm, mağara turizmi, eko-turizm alanında projeler geliştireceğiz. Rüzgar enerjisi anlamında ilçede önemli bir potansiyel var. Ayrıca, ilçenin endemik bitkilerini mutlaka ekonomiye kazandırmalıyız. Bu alanda yapılacak çalışmalara Akseki Belediyesi olarak İGA AŞ ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Akseki'de yetişen endemik bitkilerin belli bir standartta piyasaya verilmesi gerektiğine de değinen Uysal, bu ürünlerin markalaştırılarak ve paketlenen ürünlerin üzerine ortak bir marka vurularak pazara sunulmasını istedi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

İsmet Uysal Antalya İbradı Akseki Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title