Haberler

"I. Uluslararası Raylı Sistemeler Mühendisliği Çalıştayı"

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof.Dr.Burhanettin Uysal, yarın üniversitelerinde yapacakları "I.Uluslararası Raylı Sistemeler Mühendisliği Çalıştayı" ile ilgili "Diğer ulaşım yöntemlerine göre ucuz, güvenli ve çevre dostu olması, insanların"...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yarın üniversitelerinde yapacakları "I. Uluslararası Raylı Sistemeler Mühendisliği Çalıştayı" ile ilgili "Diğer ulaşım yöntemlerine göre ucuz, güvenli ve çevre dostu olması, insanların raylı sistemler teknolojilerini tercih etmesine imkan tanımaktadır" dedi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak raylı sistemlerin çağdaşlaşma ve kalkınma için öneminin farkında olduklarını belirterek, raylı sistemler teknolojisinin, dünya genelinde gelişmesine paralel olarak daha verimli, daha hızlı, daha ekonomik ve sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, bu alanda yetişmiş teknik eleman ihtiyacını karşılayabilmek için Türkiye'nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünü açtıklarını söyledi.

Ülkemizde raylı sistemlerle ilgili sanayi kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya getirilerek, sorunların tespit edilmesi ve bilimsel bir ortamda bunların değerlendirilmesi için çalıştay organize ettiklerini ifade eden Uysal, "Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul Ulaşım Genel Müdürü Ömer Yıldız, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel gibi konuşmacıların yanı sıra sektör temsilcilerinin katılımları ile 11-13 Ekim tarihleri arasında çalıştayımızı yapacağız" diye konuştu.

Çalıştay kapsamında 70 bilimsel konunun tartışılacağını vurgulayan Uysal, bu konuşma ve bildirilerin "IWRSE 2012 Bildiriler Kitabı" olarak bir kitapta derleneceğini kaydetti.

Uysal, çalıştaya herkesi davet ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Sinan Özmüş - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Uysal Türkiye Karabük Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title