Haberler

Hükümetten Tüm Çalışanların Mesai Saatlerini Kolaylaştıracak Önemli Adım

Güncelleme:

Esnek çalışanların iş mevzuatında bulunan haklara erişebilme imkânları geliştiriliyor. İzin, hafta tatili, günlük dinlenme süresi, kreş gibi hakları güvence altına alınacak.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mobil, esnek ve her yerden çalışma gibi kavramlar, çalışma şekillerini dönüştürmeye başladı. Türkiye, OECD ülkeleri içinde işgücü esnekliğinde en katılar arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, esnek çalışma ve özel istihdam büroları konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, reform ve eylem planının üç aylık dönemi içindeki taahhütlerden biri olduğunu söyledi. Bakan Soylu, mevcut sistemde uzaktan çalışma ve esnekliğin olduğunu belirtirken, bunların legalleştirilmesi gerektiği mesajını verdi. Evde çalışanların sosyal güvencesi olmadığını anlatan Soylu, bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

GEÇİCİ ELEMAN İMKÂNI

Meclis'te görüşülecek tasarıyla doğumdan sonra "yarı zamanlı çalışma" uygulaması hayata geçiyor. Sadece anneler değil kadın işçiler, memur babalara da "esnek çalışma" hakkı getiriliyor. Yeni dönemde özel sektöre, personelin doğum iznine çıktığı sürede özel istihdam büroları aracılığıyla "geçici eleman çalıştırma" imkânı sağlanacak. Hükümet programında da ifade edildiği gibi esnek çalışma biçimleri geliştirilerek özellikle gençlerin istihdama katılımının önü açılacak. Çalışmanın ocak ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

ESNEK ÇALIŞMA NEDİR?

Esnek çalışma modelleri ülkeden ülkeye değişiyor. Günlük esnek çalışma, 8 saatlik süreye uymak koşuluyla başlangıç-bitiş saatleri arasında çalışanların taleplerine göre düzenleniyor. Örneğin, 08.00'de başlayıp 17.00'de bitebileceği gibi, 05.00-15.00 arasında çalışmak da olası. Haftalık esnek çalışmada, çalışanlar haftalık 40 saatlik çalışma süresini diledikleri gibi yayarak tamamlıyor. Aylık esnek çalışma saatleri de, 160 saat olan süreye uymak koşuluyla, istenildiği şekilde düzenlenebiliyor.

Y KUŞAĞININ YARISI MOBİL ÇALIŞACAK

Küresel alanda iletişim hizmeti sunan Unify tarafından yapılan "Yeni Çalışma Şekli" araştırmasında da esnek çalışmaya ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre, 2015'te 1.3 milyar olan dünyadaki toplam çalışanın yaklaşık yüzde 37'si mobil çalışanlardan oluşuyor. Bu sayının 2020'de Y ve gelecekte Z kuşağı ile birlikte yüzde 50'lere çıkması bekleniyor. Mobil hayat tarzını seçen milenyum kuşağının yüzde 89'u 09:00-18:00 zamanlı bir işyerinden daha çok esnek çalışma saatleri sunan firmaları tercih ediyor. Bu eğilimler yeni dönemde insan kaynakları departmanlarında da dönüşümü beraberinde getirecek. (Kaynak:Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Süleyman Soylu Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500

Yorumlar (21)

engin can:

polisler rahat para kazanıyor. dogudakiler hariç. oradakiler daha fazla para almalı. üniversiteyi bitir, bi baltaya sap olama. gidip polis ol. sonra dert yan. o zaman polis olmasaydın kardeşim. 3000 tl parayı alacam diye hemen polis oluyorsun. sonrada dert yanıyorsun. polislik vasıfsız üniversite mezunlarının mesleği haline geldi adeta.

13
22
yanıtYanıtla
...........uzman hekim...............:

işinize bakın memura şuna buna laf atmayı bırakın , kimse size memur olmayın demedi, memur kadar vergi ödüyor musunuz?bu ülkede vergiyi memur ödüyor hiç farkında mısınız?bırakın bizim vergilerimizle memurun maaşı ödeniyor mavralarını. . sen git kuyumcunun ödediği vergiye bir bak, birde memurun verdiği vergiye bak o zaman kimin çok vergi verdiğini anlarsın. . bu ülkede memur olmasın iki günde birbirinizi yersiniz bırakın hikaye okumayı. .

14
11
yanıtYanıtla
TAŞERON:

Taşeron ve Özel Sektörde Çalişanlar ne Olacak Onlar İnsan Değil mi ? Memura 8 Saat Bile Övle Mesaisi ve Hafta Sonu Tatiliyle Çalışma Çok Gelirken ! Taşeron ve Ondanda Aşşağı Günlük 12-14 Saat Çalışıp İzni bile Zor Kullanan Ama Çalışmaya Mecbur Olan İnsanlar ne Yapsin ha Söyleyin Bakalım?

20
2
yanıtYanıtla
drMobil-ANDROID:

merak ediyorum polisler hangi gruba giriyor memursa neden memurun imkânlarından yararlanamiyor değilse hangi gruba giriyor neci bunlar

21
0
yanıtYanıtla
asker Mobil-ANDROID:

Hakkari'de taburr dayım mesai sati diye bir şey yok hafta sonu yok resmi tatil yok bayramda zaten buradasin yıllık izinde yollar sıkıntı gitsen vay gitmesen vay KTM ler berbat izne cikar san en az 1 ayda geri dönüş yapa biliyorsun Faliyet yok

17
1
yanıtYanıtla
Bastır angaragücüMobil-IOS:

Polisi haftada 72 saat çalıştırıyorsun 1 kuruş fazla çalışma parası vermiyorsun zehir zıkkım olsun hakkım helal etmiyorum

17
0
yanıtYanıtla
vatan sevdalısıMobil-ANDROID:

adaletli olmayan yöneticiler polisin askerin kıymetini ne zaman bilecekler.canini hice sayan vatan evlatlari ne zaman kendini degerli hissedecek

5
8
yanıtYanıtla
Bastır angaragücüMobil-IOS:

Yiyorsa polisi de haftada 40 saat çalıştırın

9
2
yanıtYanıtla
YORUM SİZİN:

BuToz şeker16, 5Ayçiçek Yağı23, 95Deterjan 3 kg19, 9Bulaşık Deterjanı11, 251 kg et42, 991 kg kıyma38, 991 litre süt2, 81 kg peynir16, 75Yoğurt 2. 250kg7, 9Tereyağ 24, 99Margarin2, 45Yumurta 30 lu11, 25Zeytin 1 kg16, 95Makarna1, 25Bulgur 1 kg1, 95Pirinç4, 65K. Mercimek4, 95Nohut5, 95Y. Mercimek5, 45Mısır5Fasulye8, 45Çay16, 95Tuvalet Kağıdı 24 lü16, 3Kağıt Havlu 6 lı8, 75Diş Macunu10, 95Şampuan9, 75TOPLAM337, 02

9
2
yanıtYanıtla
:

bu ülke maaşı vermeden önce memurdan vergiyi keser, en düzenli vergiyi memur verir, diğerleri benim vergimle maaş alıyorsun diye öter durur. çoluğum çocuğum memur olsun diye kırk takla atar sonra memuru beğenmez eleştirir durur

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title