Haberler

"Millet İradesini Teslim Edemezsiniz"

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostan, 62. Hükumetin programı üzerine yaptığı konuşmada, paralel yapıya ilişkin, "Paralel konusu çok speküle ediliyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostan, 62. Hükümetin programı üzerine yaptığı konuşmada, paralel yapıya ilişkin, "Paralel konusu çok speküle ediliyor. Diyorsunuz ki, dün yanındaydınız. Evet yanındaydık. Bugün de siz yanındasınız. İkisi arasında fark sivil toplum, örgütlü toplumdur. Sivil toplumun parçası olduğu için destekledik. O zaman siyasetin üzerinde vesayet kuralım demiyorlardı. Ama siyasete ortak olmak ve iddialarda bulununca, işte biz o noktada itiraz ettik. Halkın iradesini açık aleni süreçlerle sana emanet etmişler, sen bunu teslim edemezsin. Millet iradesini teslim edemezsiniz" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un yönettiği Genel Kurul'da AK Parti adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 62. Hükümetin Programı'na ilişkin görüşlerini aktardı. Grup Başkanvekili seçildikten sonra ilk konuşmasını yapan Bostancı ilk olarak CHP'li Milletvekillerinin eleştirilerine yönelik cevap verdi. Muhalefete bakarak, "Bataklık anlatan şair gibisiniz" diyen Bostancı, şunları kaydetti:

"Hükümet kötü, ben biraz daha iyisini yapacağım, iddiası yanlıştır. Bu hükümet halkın beklentisinin karşılayacak ve halkın destek verdiği hükümettir. Sizin ne dediğiniz önemli değil, halkın ne dediği önemli. Siz halkın dünyasına karşılık verecek politikalar üretebiliyor musunuz? O zaman başarılı olursunuz. AK Partinin başarısının arkasında bu var. Bu halkın dertlerine karşılık olduğu için başarılıdır.

Türkiye evet yeni bir Türkiye oluyor. Bu söz çok kullanılıyor, biliyorsunuz. Eğer yeni kelimesinin içini dolduramazsanız, çok sefil bir kelime olur. Dünyanın ölçekleri değişiyor. Eskiden insanlar aynı köyden evlenirdi. Hayatın ölçekleri değişiyor. Daha düne kadar Türkiye'deki insanların ufku dağları aşamazdı. AK Parti bu ufku açtı. Anadolu'nun esnaf ve çiftçileri Avrupa'ya dünyaya açılıyor. Lütfen AK Partiyi eleştirirken, arkasındaki sosyal ve ekonomik gerçeği görün.

Bugün Türkiye'deki insanların kaderi, Balkanlarla Avrupa ile ortaktır. Bunu inkar edemezsiniz. Geçmişe bağlı, geleceğe açık olacaksınız. Ancak öyle yapabilirseniz, bir ülkeyi kudretli bir ülke yaparsınız. Ben isterim ki muhalefet bizden bir adım öteye gitsin, daha iyi önerilerde bulunsun, halkı yakalasın ve iktidar olsun. Ben de gelip elinizi öpeyim. Karşılığı olmayan gerçekliği olmayan sözlerle iktidar olunmuyor. Herkes CHP'ye akıl veriyor. Acaba diyorum, herkes akıl verirken neyi göremiyorlar ki akıl veriyorlar. Bu çok önemli. Ortada demek ki bir problem var. Bunu görüyorum.

Bu hükümet programında en önemli nokta Çözüm Sürecidir. Bu Cumhuriyetin en önemli projesidir. Bu Meclis sürecin dışında dediniz. Ama komisyon kurduk, ben başkanıydım, siz yoktunuz, gelmediniz. Meclis'e bilgi verilmiyor deniyor. Veriliyor arkadaşlar, kaç defa bakanlar bilgi verdi. Her yerde konuşuluyor, her şey konuşuluyor. Önemli olan konuşmak değil, yapmak. inşallah yapacağız, bu ülkenin birlik ve kardeşliği sağlayacağız.

Paralel konusu çok speküle ediliyor. Diyorsunuz ki, dün yanındaydınız. Evet yanındaydık. Bugün de siz yanındasınız. İkisi arasında fark sivil toplum, örgütlü toplumdur. Sivil toplumun parçası olduğu için destekledik. O zaman siyasetin üzerinde vesayet kuralım demiyorlardı. Ama siyasete ortak olmak ve iddialarda bulununca, işte biz o noktada itiraz ettik. Halkın iradesini açık aleni süreçlerle sana emanet etmişler, sen bunu teslim edemezsin. Millet iradesini teslim edemezsiniz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Naci Bostancı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

Bursa'da şiddet gören kız kardeşlerini kurtarmak isteyen 2 kardeş, damat tarafından katledildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title