Haberler

Hüda Par Genel Sekreteri Yavuz Açıklaması

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, "Son iki gündür özellikle silahlı örgüt ve siyasi uzantılarının memlekette kaos çıkarmak ve bu acı üzerinden siyasi rant devşirmek amacıyla bir girişimin içine girdiğini görüyoruz" dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, "Son iki gündür özellikle silahlı örgüt ve siyasi uzantılarının memlekette kaos çıkarmak ve bu acı üzerinden siyasi rant devşirmek amacıyla bir girişimin içine girdiğini görüyoruz" dedi.

Yavuz, Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek Mersin'in Tarsus ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen grubun açtığı ateş sonucu yaralanan eski HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ı tedavi gördüğü Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Yavuz, Kutan'ın tedavisinin sürdüğünü ve sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşananların Türkiye'ye yasa boğduğunu ve saldırıyı "ülkeyi karıştırmak isteyen güçlerin katliamı" olarak değerlendirdiklerini belirten Yavuz, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Parti üyelerine yapılan saldırıların da Suruç'taki terör saldırısıyla bağdaştırmak istendiğini belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"Son iki gündür özellikle silahlı örgüt ve siyasi uzantılarının memlekette kaos çıkarmak ve bu acı üzerinden siyasi rant devşirmek amacıyla bir girişimin içene girdiğini görüyoruz. Bizler şunun altını çizerek ifade etmek istiyoruz, gerek Adana'da katledilen kardeşimiz gerekse de şu anda hastanede bulunan ve silahlı saldırı sonucu yaralanmış olan kardeşimize yönelik bu girişimleri, İslam'a ve İslami şiarlara yönelik yapılan saldırılar olarak görüyor, elbette bu konuda taraf olduğumuzu ifade ediyoruz. Özellikle aşırı sol marjinal grupların, HDP-PKK çatısı altında birleşerek İslam'ın kutsallarına yönelik bir operasyona dönüştürme gayretlerini gözlemlediğimizi ifade etmek istiyoruz."

Ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin emellerine ulaşamayacaklarının altını çizen Yavuz, başörtülü, çarşaflı, sakallı ya da sarıklı olduğundan dolayı saldırıya uğrayan insanların masum oldukları söyledi.

Yavuz, bu insanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıları da Suruç'ta meydana gelen saldırılarla aynı gördüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Tarsus Mersin Yerel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title