Haberler

Hitit Üniversitesi Rektörlük Seçimine Doğru

Hitit Üniversitesi Rektör Adayı Olan Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof

Hitit Üniversitesi rektör adayı olan Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Aydınlı, Hitit Üniversitesi fakültelerini Çorum'a özgü bir mimariyle inşa edilecek kampüste aynı çatı altında toplayacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Aydınlı, bir restorantta düzenlediği toplantıda, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 1999-2009 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştığını hatırlatarak, Hitit Üniversitesi rektörlük seçimlerinde rektör adayı olduğunu açıkladı.

Üniversitedeki başarıda temel koşulun akademik özgürlük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydınlı, bütün öğretim elemanlarının araştırma yaparken araştırmalarının sonucunu açıklarken ve ders ortamlarında konuları tartışırken özgür olmaları gerektiğini, ayrıca bu durumun üniversite öğrencileri içinde geçerli olduğunu kaydetti.

'Özgür üniversite' parolasıyla yola çıktıklarını anlatan Prof. Dr. Aydınlı, akademik özgürlüğün güvence altına alınmasının vazgeçilmez hedefleri arasında olduğunu belirtti.

Hitit Üniversitesi'ni kurumsallaşmış ve kentle bütünleşmiş bir üniversite haline getirmek için de projeleri bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Aydınlı şöyle devam etti:

'Öğrencilerin üniversiteli olma bilincinin gelişmesinde kampüs gereklidir. Yerel yönetim kademelerinin, siyaset birimlerinin ve sivil örgütlerinde görüşlerini alarak üniversiteyi kampüs üniversitesi haline getireceğiz. Hitit Üniversitesi fakültelerini, Çorum'a özgü bir mimariyle inşa edeceğimiz kampüste aynı çatı altında toplayacağız. Ayrıca üniversitede şu an mevcut olan üç araştırma merkezine yenilerini ekleyeceğiz. Örneğin bir kadın araştırma uygulamaları merkezi ve sanayi araştırma merkezi gibi çeşitli araştırma merkezi projeleri hazırladık. Ayrıca motivasyon açışından önemli olduğunu düşündüğümüz ödüllendirme sistemini üniversitede uygulayacağız. Üniversitemizin çeşitli birimlerindeki öğretim elemanlarına ait ulusal ve uluslar arası indeksler tarafından taranan dergilerdeki makaleler ve kitaplar ödüllendirilecektir.'

(ESM-STN) - ÇORUM

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title