Haberler

Hisarcıklıoğlu: Kosova Ticaret Odası 16 Ekim?de Eurochambers Üyesi Olacak

Dha DIŞ HABER 'Hisarcıklıoğlu: Kosova Ticaret Odası 16 Ekim'de Eurochambers üyesi olacak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambers) Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu Kosova'nın başkenti Priştine'deki,Kosova Ticaret Odasını ziyaret etti.

Dha DIŞ HABER 'Hisarcıklıoğlu: Kosova Ticaret Odası 16 Ekim'de Eurochambers üyesi olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambers) Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu Kosova'nın başkenti Priştine'deki,Kosova Ticaret Odasını ziyaret etti. Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gırcaliyu tarafından karşılanan Rifat Hisarcıklıoğlu ve eşliğindeki heyet yapılan görüşmeden sonra bir basın toplantısı düzenledi. Ev sahibi Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gırcaliyu, Kosova'ya büyük katkı sunan Rifat Hisarcıklıoğlu ve eşliğindeki heyeti ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu da, Kosova Ticaret Odasının 16 Ekimde Eurochambers üyesi bir kurum olacağına dair, Kosova'ya ve bununla birlikte Kosova Ticaret Odasına müjdeyi vermek için geldiğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Kosova Ticaret Odası Başkanı'nın, 2008 yıllında vizyon ortaya koyarak ilk müracaatlarını Avrupa Odalar Birliğine gerçekleştirdiğini belirtti. Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Bu gerek Safet kardeşimizin gerek se Kosova Ticaret Odasının gerek Kosova iş adamalarının vizyonunun büyüklüğünü gösteriyor. Müthiş bir takipçi olan kardeşimiz Safet bey, Kosova için büyük lobicilik yaptı bunun bizzat ben şahitliyim. Yalnız Türkiye'de değil bütün Avrupa'da bu etkililiğini yıllarca sürdürdü. ve Artık son aşamasına geldik. 24 Eylül'de Avrupa Odalar Birliği Başkanlık Divanı'nda ele aldık ve bugün buraya genel kurula sunulmak üzere bir rapor hazırlamak için geldim. dedi. Rifat Hisarcıklıoğlu bu raporu hazırladıktan sonra 16 Ekim'de, Avrupa Odaları Birliği (Eurochambres ) genel kurulunda oya sunacağını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, 'inşallah bu orada da oylandıktan sonra Kosova Ticaret Odası, Eurochambres üyesi bir kurum haline gelecek' dedi. Safet Gırcaliyu ise 'Eurochambers'in 15-16 Ekim'de Lüksemburg'da yapacağı toplantıda Avrupa Ticaret Odalarının arasına gireceklerini umduğunu belirterek, bu başarıda en büyük pay benim değil Rifat Bey'in ve Türkiye Devletinindir, çünkü Kosova'yı üyelik sürecinde sürekli destekledi. Bir kez daha Kosova halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title