Haberler

Hisarcık'tan Kısa Kısa

Hisarcık İlçesinde, Belediye Ekiplerince Sulama Kanallarında Temizlik Çalışması Başlatıldı.

Hisarcık ilçesinde, belediye ekiplerince sulama kanallarında temizlik çalışması başlatıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sulama kanallarındaki temizlik çalışmalarını 8 kişiyle yürüttüklerini ve yaklaşık bir ay içerisinde tamamlayacaklarını bildirdi.

Küresel ısınmanın üretim sezonunda neler getireceğini bilemediklerini, ancak sulama kanallarındaki bakım ve çevre temizliği eksikliği nedeniyle ciddi su kayıpları yaşadıklarını ifade eden Akbaş, şunları kaydetti:

"Tek bir damla suya bile ihtiyaç duyabiliriz. Bunun önüne geçmek için her yıl rutin kanal temizliği çalışmasını yapmaktayız. Bu yıl yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda sulama kanalında temizleme çalışması yaparak sulama zamanı gelmeden çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Bu arada sulama yapan çiftçilerimizden sulama kanallarının daha uzun ömürlü olması için kanal kenarlarına ağaç dikmemelerini, kanalları kırarak zarar vermemelerini ve kanalların içerisine çöp atmamalarını istiyoruz."

-ÖĞRENCİLERE POLİSLİK MESLEĞİ TANITILDI

(FOTOĞRAFLI)

Hisarcık ilçesinde, Kutluhallar köyündeki ilköğretim okulunun öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı.

Polis Merkezi Amiri Naim Ünver, okuldaki meslek tanıtımı etkinliğinde, polisin bir ülkenin güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevli olduğunu anımsattı.

Bunu yerine getirirken önceden belirlenmiş müeyyidelere uymakla ve hükümet tarafından alınıp yerine getirilmesi istenen kararların icrasını sağlamakla görevli olduklarını belirten Ünver, şunları kaydetti:

"Polis Yasasına göre polisin görevi, hukuk ve toplum düzenini güvence altına almak, asayişi ve güvenliği sağlamak, aynı zamanda suç işlenmesini önceden engellemek, işlenen suçları gün ışığına çıkarmak ve yargı makamlarına hazır olacak biçimde ulaştırmaktır. Polisin kanuni görevlerini genel asayiş, sosyal yardım, devletin yürütme gücüne yardım, önleme, olayları bastırma ve adli görevleri olmak üzere altı ana başlık altında toplamak mümkündür. Polis ayrıca, kendisi için özel olarak belirlenmiş görevleri yerine getirmekle ve herkese kendi görev bütünlüğünün içine giren konularda yardımda bulunmakla yükümlüdür."

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title