Haberler

Hem Terörü Hem İsrail'i Protesto Ettiler

Eskişehir’de bugünkü Cuma namazı sonrası toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Alperen Ocakları üyeleri terör olaylarını ve İsrail’i protesto etti.

Eskişehir'de bugünkü Cuma namazı sonrası toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Alperen Ocakları üyeleri terör olaylarını ve İsrail'i protesto etti.

Son zamanlarda yaşanan olaylarda şehit düşen polis ve askerler için gıyabi cenaze namazı kılan üyeler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırıları da protesto etti. Reşadiye Camii bahçesinde Cuma namazı sonrası düzenlenen etkinliğe vatandaşlar da destek verdi. Müslümanlara karşı İsrail'in saldırılarını sürdürdüğünü anlatan AGD Eskişehir Şube Başkanı Memet Eren, "Yahudi takviminde yılbaşı kabul edilen Roş Aşana bahanesiyle beş gündür Mescid'i Aksa'ya yönelik yapılan işgal ve saldırılar, Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikalarının bir parçasıdır. Siyonist İsrail her zaman olduğu gibi uluslararası anlaşmaları hiçe saymaktadır. Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girmesini silah zoruyla engelleyerek, yine silahlı unsurların eşliğinde Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya sokulması, Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden almaya yönelik bir politikanın adım adım işletilmesidir" dedi.

"MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR"

Müslümanların birbirine düşürüldüğünü söyleyen Eren, terör örgütlerinin açık şekilde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İsrail tarafından desteklendiğini iddia etti. Terör olaylarının adeta rutine bağladığını ifade eden Eren, "Terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerine ve sivillere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bu süreçte herkesi aklı selim ile hareket etmeye davet ediyoruz. Türk'ü ile Kürd'ü ile Arap ve Fars'ı ile tüm Müslümanlar kardeştir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak barış ve huzurun İslam Birliği'nden geçtiğini bu coğrafyanın tüm insanlarına bir kez daha deklare ediyoruz. Müslüman olsun yada olmasın her insanın temel hak ve hukukunun gözetilmesi gerektiğini de savunmaktan geri durmuyoruz. Temennilerimiz, dualarımız ve gayretlerimiz akan kanın durması, gözyaşının dinmesi yapılan ihlallerin son bulması ve zulmün engellenmesi içindir" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Alperen Ocakları Eskişehir İsrail Yerel Haberler

title