Haberler

Hem Tanıtım Hem Konser

Güncelleme:

Dicle Üniversitesinde hem AB proje fırsatları tanıtıldı hem de mini bir eyvan konseri verildi.

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi AB Proje Ofisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uçarlı Gençlik Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Europe İn Diyarbakır Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına öğrenciler ilgi gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Proje Sorumlusu Seval Yılmaz yaptığı sunumda; Eurodesk'in gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları, gençlerin Avrupa faaliyetlerini bilgilendiren bir ağ olduğunu, Eurodesk Türkiye Temas noktalarında T.C, AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı (Ulusal ajans) tarafından, gençlere ve gençliğe hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlar bulunduğunu belirtti.

"Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır" diyen Yılmaz, Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) hakkında bilgi verdi.

AGH yapmış Diyarbakırlı bir genç ile internet vasıtasıyla onlıne bağlanılarak deneyimleri katılımcılarla paylaşıldı. Diyarbakır Valiliği AB Daire Temas Noktası Proje Uzmanı Gülsüm Özerol da Erasmus Plus'un 2014-2020 yılları arasında uygulanacak bir program olduğunu belirterek Erasmus Plus'un hedefleri, hedef kitlesi, bütçesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Erasmus çalışmaları ve öğrencileri için başvuru sürecini anlatan Özerol, hareketliliğin mesleki eğitiminden okul öncesi eğitime kadar her alandaki eğitimi kapsadığını ifade etti. Daha önce Erasmus öğrenme hareketliliği ve Erasmus staj hareketliliği yapmış AGH Gönüllüsü Mehmet Altuntop'un Portekiz'de ki gözlemlerini anlatması ile toplantı sona erdi. Tanıtım toplantısının ardından Dicle Üniversitesi Devlet konservatuarı minik bir eyvan konseri gerçekleştirdi. Toplam 10 kişiden oluşan Eyvan Ekibi, yöresel ezgilerden oluşan dinletileri ile salonda bulunanları mest etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Valiliği Dicle Üniversitesi Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title