Haberler

Hdp Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ Kars'ta

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Partilerin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a destek vermek için Kars’a geldi.

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Partilerin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek vermek için Kars'a geldi.

Yüksekdağ, BDP İl Binası önünde düzenlenen mitingde halka seslenerek 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'a destek istedi ve bu seçimle birlikte bölge halkına yeni bir yaşam çağrısında bulundu.

BDP Kars İl Eşbaşkanları, Turgut Taşkıran, Şengül Mehmetoğlu, HDP Kars İl Eş Başkanı Ayhan Gezici ve Digor Belediyesi Eşbaşkanı Şengül Erkmen ile birlikte seçim otobüsü üzerine çıkan HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demirtaş ve O'nun arkasındaki değerlerin, bu seçimi belirleyeceğini söyledi.

Ortadoğu ve Türkiye'deki halkların yeni bir yaşam için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş ile birlikte yürüdüklerini dile getiren Yüksekdağ, "Kars'ta ki bu coşku, yeni bir yaşam yolunda ilerleyenlerin, Sayın Selahattin Demirtaş'ın yolunda ilerleyenlerin coşkusudur. Ortadoğu da ve bölgemizde insanlarımız yıllarca yeni bir yaşamın mücadelesi verdi. Bu zorlu yeni yaşam yolunun da bin bir türlü engelle ve saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Bütün halklarımız bu saldırılar, zulum ve zorbalık içerisinde özgürlük yolundan ve özgürlük için direnmekten bir an olsun vazgeçmedi. Yeni yaşamı istediğini özgür, eşit, adil ve barış içinde geleceğe yürüme kararlılığını ilan etti" dedi.

"10 AĞUSTOS'TA, SADECE BİR CUMHURBAŞKANI SEÇMEYECEĞİZ"

Yıllar boyunca sürdürülen mücadele sonucunda 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile çok önemli ve tarihsel bir dönemece girildiğini ifade eden Figen Yüksekdağ, "Bu seçim, öyle bir dönemeç ki sadece cumhurbaşkanı seçimiyle tarif edilemez. Biz bu seçime sadece kendi Cumhurbaşkanı adayımızla ve halk olarak girmiyoruz. Sadece cumhurbaşkanını seçmiyoruz. Biz geleceğimizi de seçiyoruz. Biz, bugün Türkiye ve Kürdistan halklarının iradesini ortaya koyuyoruz. Bu seçimde hür iradenizin bütün siyasi dengeleri değiştirmeyeceğini sandılar. Bu iradenin etkisiz kalacağını ve iki egemen siyasi kuvvetin kendi aralarında kapışacağını ve yarışacağını sandılar. Hatta Başbakan Tayyip Erdoğan'a sorarsanız, O, 3 ay önce Cumhurbaşkanı olduğunu ilan edecekti. Ama bu seçim süreci ilk başladığı günden itibaren gördüler ki halkın bir seçeneği var. Türkiye halklarının bir alternatifi var. Üçüncü seçenekte ve üçüncü yolda birleşen halklarımız gittikçe büyüyerek ve güçlenerek Türkiye halklarının adayı Sayın Selahattin Demirtaş'ın güçlü bir aday olduğunu her meydanda ve her alanda haykırdılar. Demirtaş, artık sadece HDP'nin değil bütün Türkiye ezilenlerinin bir seçeneği haline geldi" diye konuştu.

"DEMİRTAŞ, BÜTÜN TÜRKİYE HALKLARININ MÜCADELE DEĞERLERİNİ TEMSİL EDİYOR"

Demirtaş'ın bu seçimlerde ezilen bütün Türkiye halklarının mücadele değerlerini temsil ettiğine dikkat çeken HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bugün işçinin hakkını arıyorsanız, kadın özgürlüğümü arıyorsanız, bugün Aleviliğin, Kürdün ve ezilen bütün inanç sahiplerinin ve ulusların varlığını, eşit yurttaşlık haklarını arıyorsanız, seçeceğiniz aday Demirtaş'tır. Bugün bütün bölge halklarının eşit ve barış içerisinde geleceğe götürecek yolu arıyorsanız Demirtaş ve O'nun arkasındaki değerler bu seçimi belirler. Bu nedenle bizler sadece bir ismi değil bütün ezilenlerin geleceğini seçeceğiz. Bütün ezilenlerin taleplerini takipçisi olacak bir siyasi anlayışı seçeceğiz. Bizler yıllardan beridir ve bu günde olduğu gibi halkımızın öz gücüne dayanarak haklılığımıza ve inancımıza dayanarak bu siyasi çizgiyi zafere götürelim diyoruz. Bu siyasi çizgiye bu Cumhurbaşkanlığı seçiminde de biz kazanalım, halkımız kazansın ve bütün ezilenler kazansın. Bölge halkları artık kendi yollarını, kendi iktidarlarını ve Ortadoğu da yeni bir yolu buldular. Bu yolu, direnen güçler, eşitlik ve kardeşlik temelinde yeni bir yaşamı inşa etmeğe yönelen halklarımız oluşturuyor. Bu yol, Ortadoğu'da ki halklarımızın öz gücüne dayalı kurtuluş yolu olarak belirleniyor. Bizler Türkiye'den Kürdistan'a yeni yaşam yolunu halklarımın öz gücene dayanan, geleceğini inşa etmek için yola çıktık. Halklarımızın değişim isteğini ve özlemini Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yeni bir yaşamın yolu haline getirmek istiyoruz. İşte bugün Sayın Selahattin Demirtaş'a verilecek her oy yeni yaşamı seçme irademizi ortaya koymak demektir. Bütün Türkiye halklarına barış için, çözüm için bir fırsattır. Demirtaş'a verilecek her oy geleceğimizi oylamak ve Türküyle, Kürdüyle, Lazı, Arabı ve Süryanisi ile işçisiyle ve yeni yaşamın öncüsü kadınlarla yeni bir yaşamın kapsını açmak demektir. Kendi geleceğimizi ve kaderimizi tayin etmek demektir. İşte bugün Kars'ta da halkalarımızın kardeşçe bir arada yaşadığı Azerisi, Terekemesi Türkü ve Kürdü ile bir halklar bahçesi oluşturduğu bu şehirde yeni yaşamın çağrısını en güçlü ve gür sesimizle yapıyoruz. Yeni yaşam bu coğrafyanın dört bir köşesinden ve aynı zamanda halklar bahçesi Kars'ta kurulacak ve icra edilecek. Kars'ın bütün emekçileri ve özgürlük güçleri yeni yaşamın öznesi ve kurucusu olacak. Yeni yaşamınız kutlu olsun." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Demirtaş Türkiye Mülkiye Kars Yerel Haberler

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title