Haberler

Hdp'den Tanıtım Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Türkiye metropollerinde iyi bir çalışmayla barajı aşmanın mümkün olduğunu belirterek, “Özgür bir Kürdistan ve demokratik Türkiye için çalışarak başarılı olacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Türkiye metropollerinde iyi bir çalışmayla barajı aşmanın mümkün olduğunu belirterek, "Özgür bir Kürdistan ve demokratik Türkiye için çalışarak başarılı olacağız" dedi.

HDP Van İl Başkanlığı, ilçe kongrelerinin ardından seçilen eş başkanlarını bir restoranda düzenlenen kahvaltıda basına tanıttı. Yapılan tanıtımın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, temel ilkeler doğrultusunda çalışarak başarılı olacaklarını söyledi. Türkiye metropollerinde iyi bir çalışmayla barajı aşmanın mümkün olduğunu kaydeden Üçer, özgür bir Kürdistan ve demokratik Türkiye için çalışarak başarılı olacaklarını belirtti. Konuşmasında basın özgürlüğüne ilişkin görüşlerini de dile getiren Üçer, "Biz, sadece basının objektif olmasını bekliyoruz. Dile, üsluba dikkat edilmelidir. Basın yoluyla hakaret, en büyük hakarettir. Biz eleştiriye her zaman açığız. Ancak bazen yaptıklarımızın ve söylediklerimizin farklı lanse edilmesini eleştiriyoruz. Bazı köşe yazarları bize pervasız bir biçimde saldırıyor. Bizim tavrımız bunadır. Basın camiasında çok değerli basın emekçileri var, ama onların patronları da var. Astı astarı olmayan iddialarla köşe yazıları yazılıyor, haberler yapılıyor. Özellikle basın emekçileri sansüre mutlaka tepki koymalıdır. Aslı astarı olmayan iddialar toplumda mağduriyetlere yol açıyor. Biz basının özgür olması için elimizden geleni yapacağız. Ama basın camiasının da bizim eleştirilerimize açık olması lazım" dedi.

HDP Parti Meclis Üyesi Mustafa Avcı ise, özgür ve eşit bir yaşam kurmak için mücadele ettiklerini ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sistemin partileri olduğunu söyleyen Avcı, "Toplumun ömür boyu onlara teslim edilmesini hiçbir vicdan kabul etmez. İşte bu noktada tek alternatif HDP'dir. Bunlardan toplumu mutlaka kurtarmalıyız. HDP'yi kavramak; demokrasiyi ve Kürt sorununu çözmek demektir. Hepimizin yükü ağır. 1993'ten beri hep deniyoruz, Kürt sorunu sadece Kürtlerle çözülecek bir sorun değil. Bugün itibariyle büyük bir umut taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy oranının kendileri için büyük moral olduğunu dile getiren Avcı, "Bu, umudumuzu daha da büyütüyor. Şimdi ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik ve il kongremizle bunu taçlandıracağız. Dünden itibaren başvuruları almaya başladık. 25 Aralık'ta başvurularımız sona erecek. 3 Ocak'ta da il kongremizi yapacağız. Başvurusu olmayan hiçbir arkadaşımızı değerlendirmeyeceğiz. Biz sadece önerilerle hareket etmeyeceğiz" diye konuştu.

HDP Van İl Başkanı Harun Okay da, Kürt siyasi hareketinde siyaset yapmanın ateşten bir gömlek olduğunu vurguladı. HEP'ten bu yana çok ağır bedel ödediklerini ifade eden Okay, "Biz bu halkla birlikte güleceğiz, ağlayacağız. Biz, bu halk için görevdeyiz ve onlara layık olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Toplantı, basın mensuplarının sorunlarını dile getirmesiyle son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title