Haberler

Hayvanat Bahçesi Sakinlerine "Buz" Gibi Hizmet

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde barınan hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için bazı önlemler alındı Deve, fil, deve kuşu gibi hayvanlar bakıcıları tarafından sık sık hortumlarla su tutularak serinletiliyor, bazı yırtıcılara ise buzlu kokteyl veriliyor.

Termometrelerin 40 dereceye ulaştığı kentte sıcaklar insanlar kadar hayvanları da etkiliyor.

Alan genişliği ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü konumda bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için çeşitli önlemler alınıyor. Deve, fil, deve kuşu gibi hayvanlar bakıcıları tarafından sık sık hortumlarla su tutularak serinletiliyor. Kaplan ve ayı gibi yırtıcı hayvanlara ise buzlu kokteyl veriliyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın Halkla İlişkiler  Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde dünyanın dört bir yanından gelen 300 türde 7 binin üzerinde hayvan bulunduğunu söyledi.

Özellikle aslan, kaplan, jaguar, puma gibi yırtıcı hayvanlarımızın bulunduğu bölümlerde gölgelik yaptıklarını anlatan Keretli, şöyle konuştu:

"Ayrıca bunların havuzları var. Hayvanlar, çok sıcak saatlerde havuzlarına  giriyor. Deve, fil ve deve kuşu gibi hayvanlar da bakıcıları tarafından hortumla su tutularak serinletiliyor. Bunun yanında hayvanların beslenmesine önem veriyoruz. Aslan, kaplan gibi hayvanlara etlerini dondurulmuş şekilde veriyoruz. Aynı şekilde ayılara da buzlu meyve kokteyli veriyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title