Haberler

Hatay'ın Lojistik Merkez Talebi

Ortadoğu'ya Açılan Kapı Olan Reyhanlı ve Yayladağı İlçelerinde Bulunan Sınır Kapılarıyla Çok Sayıda Potansiyeli Bünyesinde Bulunduran Hatay'da Lojistik Merkeze İhtiyaç Olduğu Bildirildi

Ortadoğu'ya açılan kapı olan Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde bulunan sınır kapılarıyla çok sayıda potansiyeli bünyesinde bulunduran Hatay'da lojistik merkeze ihtiyaç olduğu bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte master planı çalışmalarının devam ettiğini kaydedildi.

Hatay'da sanayinin planlı alanlarda oluşmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda beş sanayi bölgesinden üçünün faaliyete geçtiği, ikisinde ise çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Faaliyette olan İskenderun, Antakya ve Payas Organize Sanayi Bölgelerinde 7 bin 504 kişinin istihdam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Hatay'da hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla da 'Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' ile 'Zeytincilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için de Altınözü ilçesinde etüt çalışmalarının devam ettiğini bildirildi.

Çok sayıda potansiyeli bünyesinde barındıran kentte, lojistik merkeze ihtiyaç olduğu kaydedildi.

(İSÖ-RŞ) - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title