Haberler

Hatay'da "Engelsiz Türkiye Projesi" Toplantısı

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, 2002'de 10 Bin 883 Engellinin İstihdama Katıldığını, Bugün Sayının 32 Bin 252'ye Ulaştığını Belirtti.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, 2002'de 10 bin 883 engellinin istihdama katıldığını, bugün sayının 32 bin 252'ye ulaştığını belirtti.

Köksal, Hatay Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen "Engelsiz Türkiye Projesi" toplantısında yaptığı konuşmada, özürlülerin sorunlarına çözüm bulmak, ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalıştıklarını söyledi.

Kaldırımların, caddelerin, parkların ve binaların özürlüler için uygun hale getirilmesine çalışıldığını vurgulayan Köksal, düzenlemelerin 2012 yılına kadar tamamlanması gerektiğini belirtti.

İşitme engelliler için ulusal işaret dili konusunda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Köksal, şöyle devam etti:

"Evde bakım konusunda birçok imkan getirildi. 2002 yılında 10 bin 883 özürlü istihdama katılırken bugün sayı 32 bin 252 kişiye çıktı. Özürlü çalıştırmadığı tespit edilen işyerlerine aylık bin 700 TL ceza veriliyor. Bu paralar İŞKUR fonuna aktarılıyor ve yine özürlüler için kullanılıyor. Özürlüler Kanunu kapsamında 300 bin aile bakım parası alıyor. Türkiye'de 35 bin özürlü çocuğun ücretsiz servis hizmeti imkanından yararlanıyor."

Seçimlerde özürlülerin rahatlıkla oy kullanabilmeleri için de bir takım düzenlemelere gidildiğini belirten Köksal, binaların giriş katlarının bu amaçla kullanılacağını kaydetti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren bir takım kriterler bulunduğunu, engellilere yönelik yasal hakların da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Kentte son 5 ayda 545 okulda engelli rampası yapıldığını, caddelerin rahatlıkla kullanılabilmesine olanak sağlayacak düzenlenmeler yapılmaya alışıldığını vurgulayan Lekesiz, "Kentimizde sağlıklı bir veri tabanı oluşturmak için özürlü envanteri çıkardık. Yaklaşık 15 ay gibi bir sürede hazırladığımız bu envanteri önümüzdeki günlerde kitap haline getirerek, kaymakamlıklar başta olmak üzere sivil toplum örgütlerine dağıtacağız. Amacımız, kentimizde kaç işitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli olduğunu tespit edip bunların sorunlarına yönelik ne gibi projeler üretileceğini ortaya koymak" diye konuştu.

Toplantıda, sağlık, ulaşılabilirlik, eğitim, bakım hizmetleri, sosyal yardımlar ve istihdam konularında bilgi verildi.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title