Haberler

Hasköy ve Korkut'ta Devir Teslim

Muş’un Hasköy ve Korkut ilçelerinde seçimi kazanan AK Parti adayları görevlerini teslim aldı.

Muş'un Hasköy ve Korkut ilçelerinde seçimi kazanan AK Parti adayları görevlerini teslim aldı.

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve İl Başkanı Halis Saltık'ın da katıldığı ilk program Hasköy ilçesinde yapıldı. Belediye hizmet binası önünde kurban kesimiyle başlayan devir teslim programında konuşan Hasköy Belediye Başkanı Şefik Taşkın, belediye başkanlığının çok zor bir görev olduğunu söyledi. Özellikle Hasköy Belediyesi'nin gelirinin çok düşük olduğunu dile getiren Şefik Taşkın; "Ben belediye başkanlığına seçildiğim zaman ilçenin nüfusu 24 bin civarındaydı. Bugün ise nüfus 13 bine düşmüş durumda. Dolayısıyla İller Bankası'ndan gelen paylarda da düşüş yaşanmış durumda. Belediyemizin 600 bin TL borcu var ve gelen payların yüzde 40'ı bu borca gidiyor. Geri kalan para ise personel maaşına ancak yetiyor. Bundan dolayı Mürsel kardeşimin işi çok zor" dedi.

Belediye başkanlığına AK Parti'den seçilen Mürsel Özen ise, belediye başkanlığının bayrak yarışı olduğunu söyledi. Mürsel Özen; "Bu teslim töreni birileri gitti birileri geldi anlamında kesinlikle algılanmamamız lazım. Bunu bir bayrak yarışı olarak değerlendiriyorum. İnşallah eski başkan Şefik ağabeyimizden devraldığım bu görevi milletimize, ilçemize, laik bir biçimde yürüteceğim. Malumunuz yeni bir seçim ortamından çıktık. İsteyerek veya istemeyerek bazı sorunlar olmuş olabilir. Biz artık geçmişte yaşanan olumsuzlukları geride bırakıyoruz ve Hasköy ilçemizde yeni bir dönem başlatıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık da, Hasköy ilçesinde gençlerin değişim talebinin çok fazla olduğunu belirtti. Seçimlerde herhangi bir olay olmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Faruk Işık; "Demokratik mücadelenin belli çerçeveler içerisinde yürümesi bizi mutlu etti. Hasköylüler bu erdemliği gösterdi. Seçim atmosferi neticesinde mutlaka bir takım rahatsız edici söylemler olabilir. Bu her yerde olur. Genel itibariyle saygı ve sevgi çerçevesinde bir seçim yürütüldü" dedi.

Belediye başkanlığına seçilen Mürsel Özen'e oy veren-vermeyen diye ayrım yapmadan herkese eşit hizmet yapma önerisinde bulunan Işık, "Mürsel kardeşimden beklentim şu. Asla ve asla ötekileştirmeden, oy verdi vermedi demeden bütün Hasköy'ün ortak belediye başkanı, ortak önderi olmasını istiyorum. Yerel seçimde bize oy vermeyenler, eminim ki genel seçimlerde hepsi AK Parti'ye oy verecektir. Çünkü Hasköy'de hep bu tabloyu gördük. Hasköy, temelde Başbakana bağlı bir ilçedir. Yerel bazda farklılıklar olmakla beraber genel itibariyle Başbakanımıza bağlıdır. İlçe halkının duruşu hep böyle oldu. Burada daha önce belediye seçimlerini kaybettik ama 1,5 yıl sonra birinci parti çıktık. 2 kez belediyeyi kaybettik ve 2 kez genel seçimlerde birinci çıktık. O açıdan Hasköy'ün bütünü bizim için önemlidir" diye konuştu.

AK Parti'nin Hasköy ve Korkut'ta ilk defa belediye başkanlığını kazandığını hatırlatan Işık; "Hasköy ve Korkut ilçelerimizde ilk defa belediye başkanlığı seçimini AK Parti kazandı. Hasköy Belediye Başkanı Şefik Taşkın, daha sonra partimize geçmişti ama sandıktan ilk defa AK Parti çıkıyor. Bu da bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Biz Hasköy'ü hiçbir zaman geri bırakmadık. Seçim meydanlarında hiçbir zaman söz vermedik, ama Hasköy'ün eksiklerini biliyoruz. Belediyenin imkanları oldukça kısıtlı. Onun için belediye başkanlarımız çok çaba sarf edip kaynak üretmesi lazım. Ben milletvekili olduktan sonra Hasköy Belediye Başkanımız farklı bir partiden olmasına rağmen, kendisiyle birlikte birkaç projenin hayata geçmesi için çok çaba sarf ettik. Temel bir takım hizmetlerde elimizden gelen çabayı gösterdik. Şefik Bey'in getirdiği bütün projelere destek verdik. Dün nasıl Şefik Bey'in yanındaysak, ortak bir akılla hareket ettiysek, bugün de aynı şekilde hareket edeceğiz. Hasköy'e hizmet etmek bize gurur vericidir. Mürsel'in burada hizmet etmesi AK Parti'nin başarısıdır. Biz Mürsel'e yardım etmemekle AK Parti'yi başarısızlığa uğratamayız. Biz mutlaka Mürsel kardeşimize elimizden geldiği kadarıyla destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından eski başkan Şefik Taşkın, görevi Mürsel Özen'e devretti. Buradaki törenin ardından Işık ve beraberindekiler Korkut ilçesine giderek oradaki devir teslim törenine katıldı. Korkut'ta da AK Parti'den aday olan Haşim Arık, ilçede ilk defa AK Parti'den seçilen belediye başkanı oldu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mürsel Özen Ak Parti Hasköy Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title