Haberler

Haserek Kayak Tesisleri Tamamlanıyor

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Haserek Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulunarak, tesislerin yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Haserek Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulunarak, tesislerin yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Dikme köyü Haserek Dağı eteklerinde yapılan kayak tesisleri inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Alper Çığ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, İl Genel Meclisi Üyesi Abdulkadir Aydın ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Erdal Arıkan ile birlikte kayak tesisi ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Taşyapan, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından gazetecilere bilgi veren Vali Taşyapan, 2011 yılında 6 milyon 900 bin lira ile ihale edilerek inşaat çalışmalarına başlanılan kayak tesislerinin yüzde 90 oranında tamamlandığını belirtti.

Bingöl'de, mevcut Yolçatı kayak tesislerinin güney cephesine bakması ve mevsimin kısa sürmesinden dolayı böyle bir kayak tesisi yaptırdıklarını kaydeden Vali Taşyapan, şöyle konuştu: "Dikme Köyü Hasarek mevkiinde yeni bir tesis yapıyoruz. Telesiyeji, teleskisi ve baby lifti olan bir tesis. 70 yatak kapasiteli oteli ve sosyal tesisiyle beraber tesisimizin mekanik kısımları şu an tamamlanmış durumda. 6 milyon 900 bin lira ödenekle ihale edildi ve şuana kadar yüzde 90 seviyelerinde bitirildi."

Mayıs 2013 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından 560 bin liraya proje ve yapım ihalesi yapılan enerji nakil hattı ve trafo yapım işinin 15 gün içerisinde tamamlanacağını ifade eden Taşyapan, hatların çekilmesiyle tesisin enerjiye kavuşacağını bildirdi.

Anayol ve Haserek mevkisi arasında olan 15 kilometrelik yol genişletme çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Taşyapan, şunları söyledi: "Yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımız bu yolda yolun dar olan kısımlarını genişletiyor. Üç şerit olacak şekilde orayı planlıyoruz." Kayak tesislerinin 2014-2015 sezonuna kadar bitirileceğini ifade eden Vali Taşyapan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayak tesisimizi bu sezona yetiştirmemiz mümkün görünmüyor ama gelecek sene sezonda burada kayak yapma imkanına sporcularımız, vatandaşlarımız kavuşmuş olacaklar. Burası hem pistin uzunluğu hem kuzey cephesi olması nedeniyle daha uzun süre karın kalacağını düşünüyoruz ve mevsimi en az diğer tarafa göre iki ay uzun olmuş olacak. Özellikle nisan ayına kadar kayak yapma imkanı sağlanacağını düşünüyoruz."

"HAVAALANI TESİSİN DEĞERİNİ ARTIRIYOR"

Havaalanının kayak tesisine büyük ölçüde yarar sağlayacağına vurgu yapan Vali Taşyapan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimizde havaalanı açıldı. Havaalanından çıkan bir kişi 40 kilometre sonra tesisimizde olacak. Havaalanımızın açılmış olması tesisimizin değerini 5 kat daha artırıyor. Herkesin rahatlıkla gelebileceği bir yer özellikle Bingöllü olup dışarıya giden hemşehrilerimiz, yurt dışında olan hemşehrilerimiz onların yakınları dostları burayı tercih edecekler. Tesisimizin büyük bir kitleye hizmet vereceğine inanıyoruz." - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Işık Alper Çığ Bingöl Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title