Haberler

Hamsi Tezgahlardaki Yerini Çiftlik Alabalığına Bıraktı

Denizlerde av sezonunun bitimine kısa bir süre kala Trabzon’da hamsi tezgahları yerini çiftlik alabalıkları alırken, deniz balıklarının fiyatları ise el yakıyor.

Denizlerde av sezonunun bitimine kısa bir süre kala Trabzon'da hamsi tezgahları yerini çiftlik alabalıkları alırken, deniz balıklarının fiyatları ise el yakıyor.

Trabzon'un Moloz mevkiinde balıkçılık yapan Onur Oğul, deniz balığının azalmasından dolayı fiyatların artış gösterdiğini söyledi. Oğul, "Deniz balığı git gide azaldı. İstavrit'in fiyatı 7- 10 TL, mezgitin ise 15-25 TL, Barbun'un fiyatı 20-25 TL arasında değişiyor. Çinakopun da kilosu 25-30 TL olduğu için el yakıyor. Bu nedenle satışlar epey düştü. Randıman olmadığı için satış yok bile denilebilir. Hamsi tezgahtaki yerini Levrek, Somon ve Alabalık gibi çiftlik balıklarına bıraktı. 5 tanesi 10 TL olduğu için şuan en çok Alabalık tercih ediliyor" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title