Haberler

Halk Oylamasına Doğru

'Referandumda Demokrasiye Evet Kampanyası' ile Ankara'dan Yola Çıkan Hukukçular Birliği Vakfı Üyeleri, 25

'Referandumda Demokrasiye Evet Kampanyası' ile Ankara'dan yola çıkan Hukukçular Birliği Vakfı üyeleri, 25. durakları Kocaeli'nden halka 'evet' çağrısında bulundu.

İstanbul'daki 'evet' turlarının ardından Kocaeli'ne gelen hukukçular, kentin işlek caddelerinde üzerinde 'değişime, demokrasiye, özgürlüklere evet' yazılı otobüsten halkı selamladı. Hukukçular, otobüsten seslendirilen 'damat halayı' müziği eşliğinde şehir turu atarken, kimi vatandaşların müziğin ritmi ile oynadığı gözlendi.

Otobüsten yapılan anonslarla 'evet' çağrısında bulunan hukukçular, daha sonra Kocaeli Cumhuriyet Parkı'nda halka 'Anayasa Değişikliğine Neden Evet' başlıklı kitapçıklardan ve üzerinde 'evet' yazılı şapkalardan dağıttı. Vakıf Başkanı avukat Sinan Kılıçkaya ve Başkan Yardımcısı avukat Serkan Sönmez, parkta ve caddede karşılaştıkları vatandaşlara Anayasa değişikliği ve oylamaya sunulacak maddeler hakkında bilgi verdi.

Avukat Sinan Kılıçkaya, Cumhuriyet Parkı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, referandumun Türkiye açısından önemine değindi. Türkiye turuna çıkma fikrinin nasıl oluştuğunun sorulması üzerine Kılıçkaya, şunları söyledi:

'Biz bu Anayasa değişikliğinin milletin ve ülkenin yararına olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'yi demokratikleşme anlamında, bağımsız yargı anlamında, temel hak ve hürriyetler anlamında bir adım daha ileriye götüreceği kanaatindeyiz. Ülkemizin yararına olduğu için bu referandumun 'evet' ile sonuçlanması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de bunun için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Siyasilerin tartışmalarına ve polemiklerine baktığımız zaman, konunun siyasallaştığı, tartışmanın Anayasa değişikliğinden farklı boyutlara kaydığını gördük. Bunun üzerine biz dikkatleri tekrar Anayasa değişikliğine çekmek üzere, tartışmayı Anayasa değikliğinin üzerinde yoğunlaştırmak üzere bir çalışma yapmaya karar verdik. Bu anlamda da Türkiye'ye yollara çıktık, bir otobüs hazırladık, otobüsümüzle beraber hukukçular olarak illere gidiyoruz. Yolculuğumuzu, tüm bölgelerde toplam 54 şehre gidecek şekilde planladık. Ayrıca güzergahtaki ilçe, kasaba ve köylere de uğrayarak Anayasa değişikliğini anlatıyoruz.'

12 Eylül'deki Anayasa değişikliğini anlatan 80 sayfalık kitapçık hazırladıklarını belirten Kılıçkaya, bu kitapçıklarda halkın mevcut maddeler ile oylamaya sunulacak maddeleri bir arada görebileceğini söyledi. Yurt gezileri kapsamında basın mensuplarına detaylı bilgiler veren Kılıçkaya, Anayasa değişikliğine 'evet' de denilse, 'hayır' da denilse bu konunun öneminin anlatılması işinin siyasetçilerden çok hukukçulara düştüğünü vurgulayarak, bu nedenle yollarda olduklarını belirtti.

Şu ana kadar gittikleri yerlerde Anadolu halkının misafirperverliğini gördüklerini, İstanbul'da da hoşgörüyle karşılandıklarını belirten Kılıçkaya, 'Evet de dese, hayır da dese İstanbul hoşgörünün şehri olmuş' ifadelerini kullandı.

Kılıçkaya, ülke genelinde kendilerine gösterilen ilgiye göre referandumda sonucun büyük ölçüde 'evet' çıkacağına inandıklarını söyledi.

Ülke için, çocuklar için, çocukların geleceği için çok önemli gördükleri bu referandumdan 'evet' çıkmasını istediklerini kaydeden Kılıçkaya, Kocaeli'nin ardından Yalova'ya gideceklerini, ardından Bursa, Bilecik, Eskişehir güzergahında Anayasa değişikliğini anlatacaklarını sözlerine ekledi.

(AHM-HMD) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title