Haberler

Halk Oylamasına Doğru

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Halk Oylamasına Sunulacak Anayasa Değişikliğiyle İlgili Olarak, 'Bu Bir Anayasa, Secim Yarışı Değil

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, 'Bu bir anayasa, secim yarışı değil. Zamanı gelince hükümeti kötüle, oy verme ama bu parti yarışı değil' dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Samsun'da bulunan Bakan Demir, Vezirköprü ilçesini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Demir, daha sonra muhtarlar derneğine geçerek, muhtarlarla görüştü.

Demir, burada yaptığı açıklamada, referandum çalışmasının seçim yarışmasın olmadığını söyledi.

Anayasa değişikliğinin, yargıyı daha güçlü hale getireceğini ve yargının bağımsız görev yapabileceğini belirten Demir, şöyle devam etti:

'Bu anayasa, gerçekleşecek düzenlemelerle taşları yerine oturan bir anayasa. Yargı daha güçlü olacak ve bağımsız görev yapabilecek hale gelecek. Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı artırılıyor, güçlendiriliyor. Yüce Divan yetkisi artırılıyor. Devletin, millet için olduğu, devletin ve devlet görevlilerinin millete hizmet için görevde olduğunu, yapılacak düzenlemelerle bu anayasa paketine yerleştirmiş oluyoruz. Bundan rahatsızlık duyanlar var. Kim duyuyor biliyor musunuz? Bu milleti hor ve hakir görenler, bu anayasa paketinden çok rahatsız. Anayasa Mahkemesi'ne ferdi başvuru yapılabilmesi hakkının tanınmasının önünde 'hayır' kampanyası yürütülür mü? Böyle bir şey olur mu? Bu mümkün değil. İtiraz ettiler. Anayasa Mahkemesi'ne başvurdular. Paket oradan da geçti. Şimdi ne bahaneniz kaldı? Halkın büyük bir kısmı, istisnalar dışında diğer siyasi partilere oy vermiş ve bundan sonra da vereceklerini belirten insanlarla da görüşüyoruz. 'Evet' diyeceklerini belirtiyorlar. Ama garip olan şudur ki, böyle olduğu halde yukarıdakiler niye hala 'hayır' kampanyaları yürütüyorlar, anlamak mümkün değil. Ama biline ki, çocuklarımız ve torunlarımız için çok büyük yanlış yapıyorlar. Bu bir anayasa, secim yarışı değil. Zamanı gelince hükümeti kötüle, oy verme ama bu parti yarışı değil'

Demir, '9 yıldır bu partinin kuruluşundan beri içinde olan bir kardeşiniz olarak referandumda özellikle Vezirköprü'den büyük oranda 'evet' oyu bekliyorum' diye konuştu.

(İSM-EDİ-HRN-SO) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title