Haberler

Halıcıların 'Overlokçu Geldi Hanım' İsyanı

Güncelleme:

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı, sokak aralarında "Overlok makinesi ayağınıza geldi." anonsuyla dolaşanların isyan ettirdiğini söyledi.

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak aralarında ses sistemli araçlarla dolaşıp, "Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir" anonsu yapanlara isyan etti.

HAKSIZ REKABET YARATAN OVERLOKÇULARA TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, sektörün yaşadığı sorunları dile getiren, aynı zamanda İTO Meclis üyesi olan İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak aralarında ses sistemli kamyonetle dolaşıp "Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına, halıfleks kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir" anonsları yaparak halı satan, aracın arkasında overlok çekerek haksız rekabet yaratanlara tepki gösterdi.

Ölçen, ilçe belediyelerinden yasanın uygulanmasını, denetimlerin sıklaştırılmasını ve cezaların kesilmesini istedi.

"SEKTÖRE DARBE VURUYORLAR"

Ölçen sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu konuda derneğe çok sayıda şikayet geliyor. Vatandaş, 'sabahları overlokçu ile uyanıyorum' diyerek tepki gösteriyor. Arabanın kasasında overlok çekiliyor, el halısı toplayan da var, satan da. Sektöre darbe vuruyor. Dükkan açıp kira ve vergi ödeyen halıcılar için haksız rekabet yaratıyor. Mesleğin itibarını düşürüyor, ticari işletmelere zarar veriyor.

"CEZALAR KESİLEREK BUNLAR BASKI ALTINA ALINMALI"

Kabahatlar Kanunu uygulanmalı, denetimler daha sık yapılmalı, cezalar kesilmeli. Cezalar yeterli. 2015 yılı için gerçek kişilere 100 lira, ticari işletmelere ise 2 bin 124 ile 10 bin 665 lira arasında ceza öngörülüyor. cezaler kesilerek bunlar baskı altına alınmalı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (16)

Hakkı izlerMobil-IOS:

Bu milletin ayağına hizmet gelmesi olacak iş değil beyimiz istemiş halıyı al dükkanlarına götür yol parası öde zaman kaybet Uğraş dur ki başkan rahatlasın vatandaş uğraşsın sen ver o hizmeti o zaman başkan al eline mikrofon dolaş hizmeti milletin ayağına götür.Ayağına bekleme

39
1
yanıtYanıtla
Elazığ:

OĞUZHANLAR, METEHANLAR, ATİLLALAR, CENGİZHANLAR, KÜRŞATLAR, ÇAĞATAYLAR, TEOMANLAR, SULTAN ALPARSLANLAR, KILICARSLANLAR, SELAHADDİN EYYÜBİLER, ERTUĞRULLAR, FATİH SULTAN MEHMETLER , SULTAN YAVUZLAR, KANUNİLER, TİMURLAR, BABÜR ŞAHLAR, CİHAN ŞAHLAR, ŞAH İSMAİLLER, ATATÜRKLER, ERBAKANLAR, TÜRKEŞLER, MUHSİN REİSLER, BOZKURTLAR GELİYOR. . . EMPERYALİZM YIKILACAK. PUTLAR KIRILACAK. . . HAİN PKK VE DİĞER DÜŞMANLARIN OCAĞI VİRAN OLACAK. . . TÜRKİYE BÜYÜYÜP BÜYÜK TÜRKİSTAN TURAN OLACAK.

10
3
yanıtYanıtla
adana sıcağında:

adam arabada 10 tl. ye halı kenarı yapıyor . şimdi bunu dükkanda yapsa :o işe elektrik parasını ekleyecek , kirasını ekleyecek, stopaj vergisini ekleyecek çalıştırdğı eleman ücretini ekleyecek nerden baksan 40- 50 olacak maliyet ha birde hasarlı halının nakliyesi var ona da gidiş geliş 10 ekle . asgari ücretin 949 tl olduğu ülkemde neden neden 50 tl. fazla ödeyeyim

9
0
yanıtYanıtla
insan:

overlokculari seviyorum esnafi sevmiyorum

9
0
yanıtYanıtla
CUKUROVALIYIZ0134:

Patates sogancilarida unutmayin 4 kilo patates 5 lira haydi

8
0
yanıtYanıtla
muglali:

Oldu birde hali alalım ürettiğimiz haliyi 150 liradan aşağıya alamıyoruz tabi oberlok cektircem

6
1
yanıtYanıtla
adamın gibiyim haber yapın Mobil-ANDROID:

saçmalama sapan haberlerinizdwn bıktım siliyorum uygulamanizi

4
3
yanıtYanıtla
ANTİ:

YUH BE SİZİN GİBİLERE! AÇ GÖZÜNÜZ HİÇ DOYMAYACAK M? ADAMLAR SABAHTAN AKŞAMA KAVURUCU SICAK DONDURUCU SOĞUK DEMEDEN HALKA BİR NEVİ HİZMET GÖTÜRÜYORLAR. SİZİN GİBİ KLİMALI DÜKKANLARDA KAZIKLAYACAK KAZ BEKLEMİYORLAR!

5
0
yanıtYanıtla
özer öz.:

Sokak arasında megafonla bağırmaları da cabası. . . adamın rhat bir saati yok, halıcı , huracı , karpuzcu, sütçü. . . yeter be yeter. . . Nerede Belediyeler?

3
0
yanıtYanıtla
mehmet:

Arkadaşlar istikbarat olmasın halk ne yapıyor ne ediyor ben böyle düşünüyorum hem hizmet ediyor hemde istikbarat yapıyor bu gibi bu takım tam kadro sıcağın tam ortasında 50 derece millet cuma namazında adam eskici diye bağırıyor camii çıkışı eve gidiyorum eskici geliyor sordum kolay gelsin kafan pişmiyormu abi ekmek parası üzüm almıştım en azında dur dedim 5 dakika 10 dakika gel dedim üzüm ye mola ver yok dedi o zaman dur al bu üzümü yolda yersin bu gibi terslik yapan piyasaya uymuyan şüpheyle yaklaşırım verdiğim üzümden zarar gelmez en azından kendimden eminim çaktınız küfteyi haa ben bunu söyledim diye bi taşkınlık veya yanlış yapmayın içinde mazlum insanlar var ve görevi iyi kullananda var aman haaa tamam

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title