Haberler

Mahkemeden emsal olacak karar! Kiracıya 55 günde tahliye

Güncelleme:

Bir ev sahibinin, kiracısına açtığı tahliye davası 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Benzerleri 2 yıl süren davada mahkeme, yıllık kira bedelinin belirlenen yasal sınırı olan 28 bin 250 TL'nin altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle kiracı hakkında tahliye kararı verdi.

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde ev sahibi F.N.'nin 1 Mart'ta kiracısı U.T.'ye açtığı tahliye davası, 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, kiracının 1800 lira verdiği kira ücretinin, yıllık kira bedelinin belirlenen yasal sınırı olan 28 bin 250 TL'nin altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle kiracı hakkında tahliye kararı verdi.

EV SAHİBİ KENDİSİ OTURMAK İSTEDİ, KİRACI ÇIKMADI

Ev sahibi F.N., Çankaya ilçesi, Dikmen Mahallesi'ndeki evinde 9 yıldır kirada oturan U.T.'den, kendisi oturacağı gerekçesiyle evi boşaltmasını istedi. 1800 TL'ye oturan U.T., evden çıkmayacağını belirtti. Ev sahibi, bunun üzerine tahliye davası açtı. Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 1 Mart'ta açılan dava, 55 gün sonra 25 Nisan'da görülen ilk duruşmada sonuçlandı.

Mahkemeden emsal olacak karar! Kiracıya 55 günde tahliye

Mahkeme, kiracının ödediği aylık 1800 lira kira bedelinin, TÜİK verileri uyarınca sulh hukuk mahkemelerinde görülen tahliye davaları için 2024 yılında 28 bin 250 TL olarak belirlenen istinaf sınırının altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olması nedeniyle tahliye kararı verdi. Karar, üst mahkemeye de kapalı olarak kesinleşti.

NORMAL ŞARTLARDA 2 YIL SÜRÜYOR

Ev sahibinin avukatı Senem Yılmazel, tahliye davalarının normal şartlarda yaklaşık 2 yıl sürdüğünü belirterek, "Bu bir ihtiyaç nedeniyle tahliye davasıydı. Öncelikle bu davalarda ihtiyacın gerçek ve samimi olması şarttır. Biz dava dilekçemizle bütün güçlü delillerimizi sunmuştuk. Ön inceleme duruşmasında tanığımızı da hazır ettik. Burada ihtiyacın gerçek olduğunu, samimi olduğunu tanık da ifade etti. Ve ilk celsede tahliyeye karar verildi. Ve bu karar kesin; üst mahkeme yolu da kapalı. Böylece ilk celsede tahliye kararı çıkmış oldu" dedi.

Mahkemeden emsal olacak karar! Kiracıya 55 günde tahliye

"EMSAL OLACAK BİR KARAR"

Kanunda istinaf sınırı olduğuna dikkat çeken Avukat Senem Yılmazel, "Bu her yıl değişir. 2024 yılı için 28 bin 250 TL'dir. Bu kira bedeli 1800 liraydı. Yıllık kira bedeli, 28 bin 250 liranın altında kaldığı için karar kesin bir karar. Üst mahkeme yolu kapalı. Yani ilk celsede tahliyeye karar verilmiş oldu. Normalde dava sürecinde önce dilekçe aşaması olur; dava açılır, davaya cevap verilir. Sonra ön inceleme günü verilir. Ön inceleme gününde tahkikata geçilmesi için belli araştırmalar yapılır, tanıklar için gün verilir. Ve yargılama oldukça uzun süre, en az 2 yıla yakın sürebilir. Bizim davamız 2 ay dolmadan bitti. Kira bedeli düşükse, ihtiyaç da gerçek ve samimiyse tahliye davalarına emsal olacak bir karar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Emlak

kiracı Hukuk 3.Sayfa Emlak Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500

Yorumlar (9)

Murat:

Kiracılar artık iyice tozuttu evin sahibi sandılar kendilerini kanunda onlardan yana hep şimardılar iyice,1 tane evin olacak oturcaksın kira alma işi pis iş gerçekten adam 1800 tl kiraya oturmuş utanmadan birde.

118
29
yanıtYanıtla
Haşmet Ejder:

siz de kirada evimiz vardiye kiracının sahibi zannediyorsunuz kendinizi, insanda biraz Allah korkusu olur 20-25 milyar 30 milyar ev kirası nedir

yanıt59
yanıt56
Alex jordan:

2021 yılında bir ev aldım tüm birikimimi toplayıp. içeride kiracı vardı çıkmadı bir türlü davalık olduk yıl 2024 ve hala dava bitmedi. benim ödediğim 2 1 daire kirası 25bin tl. kiracımın 5 1 evde oturuyor bu arada ve lüks bir sitede. ödediği kira 8bin tl. Allahtan reva mı bu. kira ödemesin kardeşim evimden çıksın yeter yahu

42
3
yanıtYanıtla
Nihat Öztürk:

Ankarada dayın varsa 55 günde bu iş biter o kadar

35
8
yanıtYanıtla
Ahmet Erdoğan:

yargı erken karar verse sıkıntı yillar sürse sıkıntı sizin derdiniz ne bu devletle yahu

yanıt5
yanıt4
Ömer Melekoğlu:

Kiracıların allah yardımcısı olsun bu dava ile ilgisi yok ama bu ülkede düşmeyeceksin düşersen üzerine basıp geçerler. Zengin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bir dönemdeyiz zaten istenen de buydu. Bir sürü sığınmacı geldi konut problemi ortaya çıktı. 1 milyon dolarlık konut alana vatandaşlık verilmesi 250 bin dolara düşürüldü 250 bin dolara yabancılar konut alıp vatandaş oldular konut problemi arttı şehirler çarpık kentleşti. zengin daha zengin oldu fakir ise bütçesine uygun konut bulamaz oldu. Şimdilerde bahsettiğin tutar 400 bin dolar oldu. Her sene kira tutarını %100 artırsan piyasa kira tutarına ulaşılmıyor. Haber siteleri de bir bakıyorsun mağdur ev sahipleri diye haber yspıyor bir bakıyorsun mağdur kiracılar diye haber yapıyor.

22
6
yanıtYanıtla
Mehmet Gokmen:

Kiracılara acırsam namerdim benim kiracı 5000 tl ye oturuyor emsal evler eski kiracılar 15000 bine yenilerden 20000bin istiyorlar yüzde yirmibeş yaparım diyor hakkım haram olsun

7
6
yanıtYanıtla
Harun Ateş:

yüksek kiraisteyen malsahiplerigibi bedava oturan kiracılarda hakyemişolur bu hakkı ahirette hakim ödemez hakyiyen öder dünyadada cıkar zaten kızı kacar kanserolur oğlu hapise düşer başına gelmeyen kalmaz herkes adaletli olacakki allah razıola işin gücünrasgide

6
0
yanıtYanıtla
Nihat Öztürk:

Bende ankarada oturuyorum 14 ay dır halledemedik kiracıyı çıkarmayı

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title