Haberler

AŞURE AYI NE ZAMAN? 2024 Muharrem ayı ne zaman başlayacak?

Güncelleme:

AŞURE AYI NE ZAMAN? 2024 Muharrem ayı ne zaman başlayacak? 2024 yılında Muharrem ayının başlangıcı ve Aşure Günü merakla bekleniyor. İslam takvimine göre hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı, birçok önemli gün ve gecenin yaşandığı bir aydır. Bu ayın 10. gününe denk gelen Aşure Günü ise, Müslümanlar tarafından özel ibadetlerle anılır.

2024 yılında üç ayların başlamasıyla birlikte, Müslümanlar için diğer hicri aylar da merak konusu olmuştur. Aşure günü, İslam inancına göre peygamberlerin hayatındaki önemli hadiselerin yaşandığı Muharrem ayında kutlanır. Aşure günü, bu ayın ilk gününe denk gelir ve aynı zamanda hicri yılbaşı olarak kabul edilir. Bu özel ay ve aşure günü, Müslümanlar için manevi bir öneme sahiptir ve dualarla anılır. AŞURE AYI NE ZAMAN? 2024 Muharrem ayı ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

AŞURE AYI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın vakit hesaplarına göre, 2024 hicri yılbaşı tarihi belirlendi. Buna göre, bu yıl hicri yılbaşı 7 Temmuz 2024 Pazar gününe denk geliyor. Muharrem ayı da aynı gün başlayacak. Dolayısıyla, 7 Temmuz 2024 Pazar günü, hem Hicri yılın ilk günü olacak hem de hicri yılbaşı olarak kutlanacak.

Ayrıca, 17 Temmuz 2024 tarihinde ise aşure günü idrak edilecek. Bu gün, aşure geleneğine uygun olarak özel ibadetler ve dualarla geçirilecek.

AŞURE AYI NE ZAMAN? 2024 Muharrem ayı ne zaman başlayacak?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Muharrem Ayı Dini Gündem Yaşam Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title