Haberler

Gürcistan İş Heyeti Ardahan'da

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Türkiye ve Gürcistan'ın, dünyanın kaybetmeye başladığı kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ikliminde, istikrar havzası gibi olduğunu ifade ederek, bu durumun iki ülkenin birbirine destek vererek gelişeceğini söyledi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Türkiye ve Gürcistan'ın, dünyanın kaybetmeye başladığı kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ikliminde, istikrar havzası gibi olduğunu ifade ederek, bu durumun iki ülkenin birbirine destek vererek gelişeceğini söyledi.

Gürcistan'ın Samtskhe-Cavakheti Bölgesi Projeler Daire Başkanı Marina Gaçeçiladze başkanlığındaki iş adamlarından oluşan heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ardahan'a geldi. Heyet, temasları kapsamında Ardahan Valisi Deniz'i makamında ziyaret etti.

Vali Deniz, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Ardahan ile Gürcistan'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, bu potansiyeli harekete geçirmek için iki ülke olarak ortak projeler geliştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Bölgenin gelecek açısından en önemli değerinin doğa ve turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Benzer kültürlere sahip olmamız önemli bir fırsattır. Dünyanın kaybetmeye başladığı kardeşliği, sevgiyi ve hoşgörüyü muhafaza etmemiz lazım. Biz burada bir istikrar havzası gibiyiz. İnşallah daha da iyi olacak. Birbirimize destek vererek büyüyeceğiz, gelişeceğiz. Maalesef etrafımıza baktığımız zaman savaş, kan ve göz yaşı var. Göç var. Biz burada bir istikrar havzasıyız. Kardeş ülkeyiz. Bunu ilişkilerle zaten gösteriyoruz."

Deniz, yakın zamanda hizmete açılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın bölgede ticaret ve turizmin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade ederek, söz konusu gümrük kapısının her iki ülkenin yanı sıra Orta Asya ve Kafkasya'ya da katkı sunacağını kaydetti.

Samtskhe-Cavakheti Bölgesi Projeler Daire Başkanı Gaçeçiladze de ilişkilerin gelişmesine verdiği destekten dolayı Vali Deniz'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Gürcistan Türkiye Ardahan Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title