Haberler

Gürcistan'dan Antalyalı İşadamlarına Yatırım Daveti

Zaza Gumberidze, Gürcistan'da Özellikle Turizm Yatırımlarının Arttığını, Bu Konuda Antalya'nın Tecrübelerinden Yararlanmak İstediklerini Söyledi.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze, Gürcistan'da özellikle turizm yatırımlarının arttığını, bu konuda Antalya'nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze ve Başbakan Danışmanı İlker Dindar başkanlığında bir heyet Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti. ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, heyete, ATSO'nun çalışmaları ve Antalya ekonomisi ile yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Antalya'ya Gürcistan'dan gelen turist sayısının çok düşük olduğunu belirten Parlak, geçen yıl gerçekleştirilen 6 milyon dolar seviyesindeki ihracatın geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Gürcistan'ın turizm ve tarım yönünden önemli bir bölgesi olan Acara ile Antalya'nın ortak özellikleri bulunduğunu ifade eden Parlak, "Bu tür ziyaretler ve iki ülke arasındaki diyaloglar olduğu ve arttığı sürece dış ticaretimiz de mutlaka gelişecektir" dedi.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze de, Gürcistan'da özellikle turizm yatırımlarının arttığını, bu konuda Antalya'nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini bildirdi. Gumberidze, ATSO başkanlığında Antalyalı işadamlarını Batum'a davet etti.

-EYLÜLDE PASAPORTSUZ GEÇİŞ BAŞLIYOR-

Başbakan Danışmanı İlker Dindar da, Gürcistan'da turizm yatırımlarının artmasına karşın özellikle tarım üretimi konusunda büyük sıkıntı yaşandığını vurguladı. Gürcistan'da, Antalya'da tarım alanında faaliyet gösteren işadamları için çok cazip yatırım olanakları bulunduğunu anlatan Dindar, şöyle devam etti:

"Batum Antalya ile aynı ligde değil. Turizm gelişiyor, özellikle de casinoların bulunması turizm adına bir avantaj ama tarım üretimi çok az. Antalya, Kuzey Afrika, Ortadoğu bölgeleri için en önemli tarım üreticisi kentlerin başında geliyor. Özellikle seracılıkla uğraşan işadamları için Gürcistan çok iyi bir pazar. Gürcistan hükümeti, tarım yatırımlarına bedava arazi sağlıyor. Ayrıca elektrik de Türkiye'nin yarı fiyatına."

İlker Dindar, iki ülke hükümetlerinin pasaportsuz geçiş konusunda anlaştığını da ifade ederek, eylül ayından itibaren Türklerin Gürcistan'a sadece kimlik belgeleri ile geçebileceğini kaydetti. Bu uygulamanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sonra bir ilk olduğunu vurgulayan Dindar, "İki ülke Dışişleri Bakanlarının buluşmasında konu gündeme geldi. 'İnsan komşusunun evine pasaportla girer mi?' denilerek böyle bir karar alındı. Türk vatandaşları eylül ayından itibaren Gürcistan'a nüfus cüzdanları ile girebilecekler" diye konuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Dünya Ekonomi Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title