Haberler

Güneysu'da Kentsel Yenileme Çalışmaları

Güneysu Belediye Başkanı Minder: "Güneysu ilçemizin uzun zamandan beri hasretini çektiği sosyal konut projesini hayata geçirmiş olacağız"

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Güneysu'da uzun zamandan beri üzerinde durulan kentsel yenileme projesinin yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Minder, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeye, Köprübaşı mevkisinde 800 kişilik Anadolu İmam Hatip Lisesinin yapılmasıyla başladıklarını belirterek, "Lisenin inşaatını bu yıl içinde bitirip eylül ayında eğitim ve öğretime açmayı hedefliyoruz. Köprübaşı dediğimiz bölgede yapılan okulun ardından çevresinde bulunan eski, estetik açıdan güzel olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaları kentsel yenileme projesiyle yenilemeyi hedefliyoruz" dedi.

Proje ve yerin kamuşlatırılmasının TOKİ tarafından yapılacağını ifade eden Minder, şunları söyledi:

"Belediyemizden iki kişi TOKİ'den de bir kişi olmak üzere üç kişilik heyet kurulacak. İnanıyorum ki proje hızlı bir şekilde bu yaz bitirilecek. Kamulaştırma uzun sürebilir fakat yine de bir adım atmış olduk. Güneysu ilçemizin uzun zamandan beri hasretini çektiği sosyal konut projesini hayata geçirmiş olacağız. Vatandaşlarımız uygun ev sahibi olmuş olacak. Köprübaşı mevkisindeki eski binaların yerine çarşı yapmayı düşünüyoruz. Oradaki camiyi yıkıp yerine yeni bir cami yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle Köprübaşı dediğimiz yeri kötü görüntüsünden kurtarmış olacağız. Güneysu ilçemizde yapılan mimarilerde yöresel mimariyi vurgulamada özen gösteriyoruz. Bu konuda sayın başbakanımızında üzerinde hassasiyetle durduğunu biliyoruz." - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Minder Köprübaşı Güneysu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title