Haberler

Güneş Enerjili Bisikletiyle Ülke Ülke Geziyor

İnsan gücü ve güneş enerjisiyle hareket eden bisikletleriyle "The Sun Trip" organizasyonuna katılan ve İtalya'nın Milano kentinden Antalya'ya kadar süren yarışı üçüncü sırada bitiren Fransız Eric Morel'in aracı, vatandaşlardan ilgi görüyor.

İnsan gücü ve güneş enerjisiyle hareket eden bisikletleriyle "The Sun Trip" organizasyonuna katılan ve İtalya'nın Milano kentinden Antalya'ya kadar süren yarışı üçüncü sırada bitiren Fransız Eric Morel'in aracı, vatandaşlardan ilgi görüyor.

"EXPO'dan EXPO'ya" sloganıyla düzenlenen ve güneş enerjili bisikletlerle sürdürülebilir, temiz enerjiye dikkat çekilmesi amaçlanan yarışı üçüncü sırada tamamlayan Morel, dönüş yolunda Bursa'dan geçti. Güneş panelli bisikleti görenler, aracı inceleyerek, işleyişi ve hızına ilişkin Morel'den bilgi almaya çalıştı.

Morel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer sporcularla aynı rotayı izleyip Antalya'ya ulaştıklarını ancak dönüşte farklı güzergahlardan yola devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'de güneş enerjisiyle ilgili önemli çalışmalar yapılacağına inandığını belirten Morel, şöyle konuştu:

"Rotamız İtalya, Arnavutluk, Yunanistan, Türkiye (Antalya, Konya, Kayseri, Ankara, Bursa, Tekirdağ), Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, İtalya şeklinde. Bisikletimin, 300 vat enerji sağlayan iki güneş paneli var. 3 de motorum var; bunlardan ikisi bacaklarım, bir de pedallara bağlı yardımcı motor. Güneş varsa günde yaklaşık 200 kilometre yapabiliyorum. Güneş olmadığında ve batarya dolu olduğunda günde 100 kilometre yol alabiliyorum ancak 70 kilometre enerji tasarrufu yapmam lazım. Yani günde ortalama 230 kilometre katediyorum."

Şimdiye kadar 4 bin 500 kilometre katettiğini söyleyen Morel, 12 günde Milano'ya ulaşmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

İlki 2013 yılında düzenlenen, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen organizasyon kapsamında 14 ülkeden 25 bisikletli, 6 Haziran'da Milano 2015 Dünya EXPO'su Türkiye pavyonunda düzenlenen törenle yarışa başlamış ve 16 Haziran'dan itibaren Antalya'ya ulaşmıştı. Eric Morel, EXPO'ya 2016 yılında ev sahipliği yapacak Antalya'da tamamlanan yarışta 3'üncü olmuştu. "The Sun Trip" katılımcıları, dönüş dahil 7 bin kilometre yol katedecek. Organizasyonda dereceye girenlere ödülleri, Milano'da verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya The Sun İtalya Milano Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

bizlerde Denizli ilinde yaklaşık 10 yıldır güneş enerjisi sektöründeyiz. Denizli ziyaretinizde sizleri misafir etmek isteriz. Pamsolar, yalçın Kaplan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title