Haberler

Zorlu Enerji 26 Ülkede "Fotovoltaik Güneş Panelleri" Distribütörü

– Zorlu Enerji, 5 yıl boyunca, Doğu Avrupa, Avrasya ve Doğu Akdeniz bölgelerindeki 26 ülkenin tek yetkili fotovoltaik güneş paneli distribütörü olacak.

Zorlu Enerji, 5 yıl boyunca, Doğu Avrupa, Avrasya ve Doğu Akdeniz bölgelerindeki 26 ülkenin tek yetkili fotovoltaik güneş paneli distribütörü olacak.

Güneş enerjisi alanında yenilikçi çözümler sunmak üzere, güneş enerjisi teknolojisinde 15 yıla yaklaşan deneyime sahip olan First Solar şirketi ile özel bir iş birliği gerçekleştiren Zorlu Enerji, First Solar'ın performansı yüksek ince film fotovoltaik güneş panellerinin 26 ülkedeki en büyük iş ortağı ve satışlarda beş yıl boyunca tek yetkili distribütör olacak.

Beş yıl süre ile geçerli olacak anlaşmaya göre, Zorlu Holding ve bağlı ortaklıkları, First Solar modüllerinin Türkiye dahil  toplam 26 ülkede tek yetkili distribütörü olacak ve bunun yanı sıra geliştirdiği özel projelerde de First Solar'ın güneş enerjisi alanındaki gücünden yararlanacak. ABD'li First Solar Inc. kendi ürünü olan gelişmiş modül ve sistem teknolojisini kullanan kapsamlı fotovoltaik güneş sistemlerinin küresel çapta lider üreticisi konumunda.

İmzalanan anlaşma ile ilgili açıklama yapan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, gücünün yarısını yenilenebilir enerjiden alan bir şirket olarak güneş enerjisi alanına adım atmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi ve ekledi:

"Performansı yüksek güneş panellerinin Doğu Avrupa, Avrasya ve Doğu Akdeniz'i içine alan geniş bir coğrafyada satışını üstlenerek Zorlu Grubu'nun yenilenebilir enerji alanındaki uzmanlık ve tecrübesini First Solar'ın yeni nesil teknolojisi ile buluşturmayı ve bölgemizde güneş enerjisinin gelişimine liderlik etmeyi hedefliyoruz. Amacımız farklı iş modelleri ile güneş enerjisi alanında katma değerli çözümleri, Türkiye'nin merkezinde yer aldığı geniş bir coğrafyada sunmak."

First Solar Avrupa, Türkiye ve Afrika İş Geliştirme Başkanı Stefan Degener ise Zorlu Grubu'nun bölgedeki ticari gücünü arkalarına almaktan memnun olduğunu belirtti. Degener, "Gerçekleştirdiğimiz iş birliği anlaşmasının, bölge için hedeflediğimiz büyümeye önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Zorlu Grubu'nun bölgedeki ticari gücünü arkamıza alarak, gelişmekte olan pazarlarda hedeflediğimiz panel satış düzeyine ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zorlu Enerji Doğu Akdeniz Avrasya Ekonomi Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title