Haberler

Zirve Yayınevi Davası

Zirve Yayınevi'nde 3 Kişinin Öldürülmesi Olayının Davasında Tutuklu Sanıklar 30'uncu Kez Hakim Karşısında.

Malatya'da 3 yıl önce Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesi olayının davasında tutuklu sanıklar 30'uncu kez hakim karşısında.

Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi polis ekipleri adliye binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Cezaevinde bulunan tutuklu sanıklar Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler ve Emre Günaydın ile başka bir cezaevinde tutuklu bulunan Varol Bülent Aral sabah erken saatlerinde adliye binasına getirildi.

Öldürülen Alman uyruklu Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske ile avukatlar da mahkemeye giriş yaptı. Bu arada tutuklu sanıklardan Abuzer Yıldırım'ın avukatı Mert Yılmaz adliye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun Ağır Ceza Mahkemeleri'nin görev alanına giren suçlarda tutukluluk sürelerini düzenleyen 102'nci maddesinin 31 Aralık 2010'da yürürlüğe girmesiyle Zirve Yayınevi davasında yargılanan ve tutukluluk süresi 3 yılı dolduran sanıkların Nisan ayında serbest bırakılmaları gerektiğini savundu. Eryılmaz, Mahkemenin tahliye talebine red vermesi halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title