Haberler

Yunus Emre Bir Dilek Tuttu, İstanbul Şehir Hatları Vapuruna Kaptan Oldu

Güncelleme:

Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye, Novartis gönüllülerinin desteğiyle, dört ilde 12 dilek çocuğunun hayalini gerçekleştirdi.

Yunus Emre'nin en büyük dileği bir gemi kaptanı olmaktı. ALL hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki küçük çocuk, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye'ye başvurdu ve hayali Novartis gönüllerinin desteği ile gerçek oldu.

Kendisi için hazırlanan kaptan üniformasıyla Yunus Emre, Denizcilik İşletmeleri'nin özel izniyle İstanbul Şehir Hatları'nın Eminönü-Kadıköy seferini yapan Fatih vapurunda kaptanlık yaptı. Kaptan olduğu yolculara anons edildikten sonra, vapurun kaptanlarının eşliğinde, kısa bir süre için dümene geçti. Daha sonrasında sadece fotoğraflardan tanıdığı Kız Kulesi'ne kendisini götüren teknenin de dümenini tutan küçük çocuğun keyfine diyecek yoktu.

Yunus Emre'ye rüya gibi bu özel günün hazırlanmasına Novartis çalışanları katkıda bulundu. Şirketin toplum yararına her yıl düzenlediği "Gönüllüler Günü" kapsamında bu yıl çeşitli bölgelerden 40 Novartis çalışanı biraraya gelerek, Yunus Emre'nin dileği ile birlikte 12 dilek çocuğunun hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Dilek çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüşmek için yardımlarını esirgemeyen Novartis gönüllüleri, bir hafta gibi kısa bir süre içinde, İstanbul, İzmir, Antalya ve Gaziantep'te beş yatak odası, dört bilgisayar, bir profesyonel fotoğraf makinası ve bir oyun konsolu dileklerini gerçekleştirdi. İstanbul'da Yunus Emre'nin heyecanına ortak olan gönüllülerden biri duygularını şöyle açıkladı: "Hayal edebilmek ve hayale inandığında insanın nasıl motive olduğu ve moral gücüyle hastaların daha çabuk iyileşmesi" fikri çok güzel Bu açıdan derneğin çalışmalarını çok takdir ediyorum. Bizler de hastalara doğru zamanda doğru tedavileri sunabilmek için çalışıyoruz."

Dünya ilaç sektörü liderlerinden olan Novartis, 1997 yılından beri her yıl faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde bir gününü toplumsal sorumluluk projesine ayırıyor. Bu çerçevede son iki yıldır bu özel günde Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye faaliyetlerine katkıda bulunuyor.

Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish® Türkiye, 2000 yılından beri çocukların ve ailelerinin umut ve dayanma gücünü artırmak için çalışıyor. Derneğin amacı; bir gelecekleri olduğunu unutan hasta çocukların hayata bağlanmaları için çalışmaktır. Dernek onların enerji dolmaları ve bir gelecekleri olduğu umudunu taşımaları için imkansız gördükleri dileklerini gerçekleştirir. Dernek, kuruluşundan bu yana 2000'e yakın çocuğun dileğini gerçeğe dönüştürmüş, birçok çocuğun yaşama tutunmasına destek olmuştur. www.birdilektut.org

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Novartis Türkiye Tut Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title