Haberler

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na Cevap

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın kızı Elif Akay'ın düğünü için geldiği Ilıca Otel'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın kızı Elif Akay'ın düğünü için geldiği Ilıca Otel'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahipliği yapamacak olmasının hatırlatıması üzerine Yıldırım, "Sağlık olsun dünyanın sonu değil. Şimdi EXPO 2020 İzmir'e bakacağız. Bunun için çalışacağız. Biz yaptığımız işleri, gerçekleştirdiğimiz projeleri olimpiyatlar olacak ya da EXPO olacak diye yapmıyoruz. Milletimizin, insanımızın ihtiyaçları olduğu için yapıyoruz. EXPO ya da olimpiyat olsa daha iyi olur olmasa da dünyanın sonu değil. Ama İstanbul olimpiyat tarihinde ilk defa ipi göğüsleyecek bir noktaya geldi. Finalde Tokyo ile yarıştı. Nasip değilmiş. Elimizden geleni yaptık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizzat Arjantin'e gitti. Her sefererinde yeni deneyimler kazanıyoruz. İnşallah bir gün olimpiyatları alacağız" dedi.

DIŞ İMAJIMIZI ZEDELER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun savaşın olduğu yerde olimpiyatların olamayacağı değerlendirmesinin sorulmasına üzerine Yıldırım, "Japonya'da nükleer sızıntı sonrası alt üst oldu. İnsanlar, Japonya'ya gitmeye korkar oldu. Bu açıklamalar geçersiz şeyler. Bunların ülkemizin geleceğine faydası yok. Eğer ülkemizin milli menfaatleri varsa ulusal projeleri varsa burada önemli olan birbirimizn açığını, yanlışını aramak yerine bir olmak beraber olmak ülkemize bu tip organizasyonları kazandırmaktır. Faydası olmayan tenkitlerin ancak olsa olsa ülkemizin dış imajının kötü gösterilmesine katkısı olur" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Ömer Cihat Akay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title