Haberler

Yıldırım Cumalıkızık'ta 2. Etap Evlerin Teslimi Yapıldı

Güncelleme:

3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Projesi kapsamında Yıldırım Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan 5 tarihi ev sahiplerine teslim edildi.

Bursa Valiliği, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Yıldırım Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen 3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Projesi kapsamında Yıldırım Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan 5 tarihi ev sahiplerine teslim edildi.

Cumalıkızık Köyü'nde gerçekleştirilen 2. Etap Evleri teslimi ile Kültür Merkezi açılış törenine köy sakinlerinin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar katıldı. Bugüne kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıllarında yapıldığı tahmin edilen camiinin yanı sıra kültür merkezi ve müze ile birlikte toplam 26 yapının restorasyonu etap etap ücretsiz yapıldığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Cumalıkızık'ın tarihi değerlerinin bozulmaksızın geleceğe taşındığının altını çizdi.

Bursa Valiliği ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi ortaklığında sürdürülen 3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü projesini anlatan Başkan Keskin, Cumalıkızıklılar'a Tarihi Kentler Birliği tarafından doğru restorasyon çalışmalarından dolayı "En iyi Uygulama" ödülünü aldıkları müjdesini verdi.

Yıldırım Belediyesi'nin bugüne kadar uygulama yaklaşık 3 trilyon lira para harcadığını belirten Başkan Keskin, "260'ı tescilli toplam 307 evin restorasyonu etap etap çok büyük özen ve hassasiyetle sürdürülüyor. 2 mihraplı Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıllarından kaldığı tahmin edilen camideki restorasyon çalışmaları bizi çok şaşırttı. Restorasyonunu tamamladığımız kültür merkezimiz ve müzemiz artık köy sakinlerinin yanı sıra yerli yabancı turistlerin hizmetinde. Amacımız, Cumalıkızık'ı 3. bin yıla taşımak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özgen Keskin Cumalıkızık Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title