Haberler

Yılbaşı Gecesinde "Ağaç Kesmeyin, Fidan Dikin" Çağrısı

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş: "Tüm vatandaşları, yılbaşı gecesi ağaç kesmek yerine fidan dikmeye davet ediyoruz"

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yılbaşı gecesi fidan dikme çağrısında bulundu.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2013'ün bitimine sayılı günler kala yılbaşı için tüketimin ciddi oranda artmaya başladığına dikkati çekerek, "yılbaşı kutlaması" adı altında çam ağaçlarının kesilerek doğaya zarar verildiğini belirtti.

Bir taraftan doğanın zarar gördüğünü diğer taraftan da vatandaşların gereksiz harcamaya yöneltildiğini vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar olmayan paralarını harcamaya yönelmesin. Bankalar, 'kredi, şöyle cazip, böyle cazip' diyorlar, kanmayın. Onların işi para ile para kazanmak. Süslü laflar ve aldatmacalı reklamlarla gereksiz kredilere yönelmeyin. Ayrıca şimdi yılbaşı geliyor ve yine ağaçlar kesilecek. 'Yılbaşı gecesi kutlayacağız' diye çam fidelerini ve çam ağaçlarını lütfen kesmeyin. Biz, dernek olarak 2006 yılından bu yana her yılbaşı gecesi tüm gönüllülerimizle yurdun her yerinde çam fidelerini toprakla buluşturuyoruz. Tüm vatandaşları yılbaşı gecesi ağaç kesmek yerine fidan dikmeye davet ediyoruz." - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Göktaş Yılbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title