Haberler

"Yetim Projesi Yetim Kalmasın"

Güncelleme:

Kimse Yok Mu Derneği'nden 3 bin yetime yardım.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 'Peygamber Efendimiz'in Yetime Verdiği Önem' konulu özel bir program düzenledi. Programa Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, Bursa Müftülüğü Emekli Vaizi Mustafa Hacet, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ve pek çok gönüllü katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, "Kimse Yok Mu Derneği olarak her ay bir projemizi ön plana çıkarıyoruz. Şuanda da çok anlamlı bir hafta içerisindeyiz. Peygamber Efendimiz'e layık olmaya çalışan bir ümmet olmak istiyoruz. Başlattığımız yetim projemizle Efendimiz (sav) anarak yetimlere dikkat çekmek istedik." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği olarak 3 bin yetime sahip çıkıyoruz diyen Türkoğlu Şöyle devam etti, "Gazze, Somali, Endonezya gibi ülkelerde yetim projemizi yürütüyoruz. Bu sayıyı 20 ülkeye çıkarmak istiyoruz. Bir yetime sahip çıkmanın bedeli 30 dolar. Yaklaşık 50 liraya tekabül eden bu bedelle bir yetimin bir aylık ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Bir yıllık yardım bedeli ise 360 dolar. Bu bağışlar Kimse Yok Mu Derneği'ne geliyor ve biz yardımseverlerimiz için hangi ülkede hangi yetime yardım ulaştıysa onun adı, soyadı, yaşı ve fotoğrafıyla birlikte bilgilerini yolluyoruz. El uzatılan bir yetimin daha başı gönüllüler sayesinde okşanıyor. Yapılan bağışlar ile o yetimin gıda, giyim, kırtasiye ve yanında kaldığı ailenin desteklenmesi sağlanıyor. Arkadaşlarımız yıl da 2-3 defa bu yetimlerimizi ziyaret ediyorlar."

Dünyada 400 milyar yetim var diyen Mustafa Hacet ise yetimlerin yaşadığı zor şartları yok etmenin bizlerin elinde olduğuna dikkat çekti. Hacet, " Bu yetimlere sahip çıkılmadığı sürece hep birer serseri mayındır. Bizler onlara sahip çıkmazsak geleceklerini yok etmiş oluruz. Siz dünya da terörden, mafyadan, hırsızlıktan şikayet ediyorsanız öncelikle bataklığı kurutmalısınız. Bu işin bataklığı sahipsiz çocuklardır. İnsan psikolojisini anlamak ve bu kardeşlerimizin hepsinden özür dilememiz lazım." derken Peygamber Efendimiz'in (sav) 'Kim ki sofrasında birkaç yetim barındırırsa Allah'a şirk koşmadıkça Allah onu Cennet'e koyar' sözünü hatırlattı. Hacet yetim projesi yetim kalmasın diyerek herkesi yetimlere destek olmaya çağırdı.

Programda Özel Bahar Çiçekleri Anaokulu öğrencilerinin Kutlu Doğum Haftası için hazırladığı gösteri sergilendi. Kız çocukları tarafından yapılan gösteri ile Peygamber Efendimiz (sav) dualar ile anıldı. Gösterinin sonunda ellerindeki gülleri misafirlere dağıtan minikler misafirlerden büyük beğeni topladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Güney Türkoğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title