Haberler

Yedi Hilal Derneği'nin Filistin sergisi Üsküdar'da açıldı

Güncelleme:

Yedi Hilal Derneği tarafından düzenlenen 'Kubbe: Filistin Zaman Tüneli' sergisi, Üsküdar Mimar Sinan Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergide, Filistin'in bağımsızlık mücadelesi kronolojik olarak anlatılıyor ve İsrail'in Filistin'deki katliamlarına ilişkin somut ve dijital sanat eserleri yer alıyor.

Yedi Hilal Derneğinin görsel sanatçıları bir araya getirerek hazırladığı "Kubbe: Filistin Zaman Tüneli" sergisi, Üsküdar Mimar Sinan Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kültür, sanat ve edebiyat dünyasından çok sayıda ismin katıldığı sergide, Filistin'in 100 yılı aşkın bağımsızlık mücadelesi kronolojik olarak anlatılıyor.

İsrail'in Filistin'deki katliamlarına ilişkin hazırlanan somut ve dijital sanat eserlerinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Numan Noyan Küçük, koordinatörlüğünü Adem Çelik ve proje yönetimini Ramazan Karabacak üstleniyor.

Sergide, görsel sanatçılar Ahmet Enis Gürcan, Ali Yasir Çıraklı, Mehlika Hilal Kırca, Mehmet Görkem Gül, Şeyma Balcı Yurtseven ve Yasin Ünlüsoy'un çalışmaları beğeniye sunuluyor.

"Son 100 yılın en uzun vatan savunma mücadelesi anlatılıyor"

Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Samet Paçacı, AA muhabirine, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları başladığından bu yana dernek olarak Filistin'e karşı duyarlılığı yaygınlaştırmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Filistin'in, mücadelesiyle bugün dünyaya insanlık dersi verdiğine dikkati çeken Paçacı, "'Kubbe: Filistin Zaman Tüneli' ismini verdiğimiz çalışmamız, barış ve esenlik yurdunu inşa eden Osmanlı idaresinin bölgeden çekildikten sonra Filistin'de yaşanan terörü finanse eden güçleri göz önüne seriyor. Vatansız bırakılmak istenen bir halkın nasıl teşkilatlandığını ve sesini duyurmak için ne kadar çile çektiğini hep birlikte bu sergide anlatıyoruz." dedi.

Küratör Numan Noyan Küçük ise sergide dijital sanat eserleri, enstalasyon, resim, söyleşi ve dinleti gibi farklı dallarla ziyaretçilerin zihin dünyasında geçmişi ve geleceği şekillendirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "6 farklı kubbe alanından oluşan sergide, her bir kubbe altındaki tarihsel serüvenle beraber sergilenen eserler, bir anlam bütünlüğü inşa etmektedir." diye konuştu.

Sergi, her gün 09.00- 22.00 saatlerinde 14 Haziran'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mimar Sinan Filistin Üsküdar İsrail Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title