Haberler

Yaşlı Adamı Otobüsten Zorla İndiren Şoför Görevden Uzaklaştırıldı

Güncelleme:

Adana'da, yaşlı bir yolcunun otobüsten zorla indirildiği görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Olayla ilgili otobüs şoförü görevden uzaklaştırıldı.

Adana Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi Polisevi kavşağında henüz ismi öğrenilemeyen yaşlı bir yolcunun otobüsten zorla indirildiği iddialarına konu olan görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Olayla ilgili otobüsün bağlı olduğu 178 No'lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimi araç sürücüsü Mehmet Emin Can'ı görevinden süresiz uzaklaştırdı.

"YOLCULAR BİZİM VELİNİMETİMİZDİR"

Kooperatif başkanı Veli Can Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana'da 33 yıldan beri toplu taşımacılık hizmeti verdiklerini ve halkın kazasız belasız ulaşımını sağlama mecburiyetinde olduklarını belirtti.

"Yolcular bizim velinimetimizdir" diyen Durak, istemeyerek de olsa bazen şoförlerin diğer yolcuları rahatsız eden kişileri uyarma yoluna gittiğini söyledi.

"ŞOFÖLERE GEREKLİ BİLGİLENDİRMEYİ YAPACAĞIZ"

Durak, eğer diğer yolculara fazla rahatsızlık veriliyorsa durakta o kişinin inmesinin istendiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Daha da fazla rahatsızlık veriliyorsa emniyet yetkililerine durum bildirilir. Arkadaşımız, emniyet görevlilerini çağırmamış ve biraz ileri gitmiş. Diğer yolcular da o kişiden rahatsızlık duyduklarını dile getiriyor. Böyle bir şeyin olmasını tasvip etmiyoruz. Bu konuyla ilgili şoför hatalı da olsa hatasız da olsa kooperatif olarak uzaklaştırma cezası verildi. Diğer kooperatiflerde de çalışmaması için gerekli bilgilendirme yapıldı. Ayrıca verilen cezayı gösterir yazı kooperatifin girişine de asıldı. Ben üzgünüm. Böyle bir şey olduğu için Adana halkından özür diliyorum. Böyle durumların bir daha yaşanmaması için şoförlerle toplanıp gerekli bilgilendirmeyi yapacağız."

"BAĞIRARAK VE KÜFREDEREK YANIMA GELDİ"

Sürücü Mehmet Emin Can da cep telefonuna gelen çağrıyı cevapladığını ifade ederek, "Bu sırada yaşlı yolcu 'Bana mı sesleniyorsun?' dedi. Ben de 'Yok amca sana seslenmiyorum.' dedim. Bunun üzerine yolcu bağırarak ve küfrederek yanıma kadar geldi." dedi.

Diğer yolcuların da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu savunan Can, alkollü olduğunu öne sürdüğü yolcuyu araçtan indirmek zorunda kaldığını, aşağıya atma durumunun söz konusu olmadığını iddia etti.

"İLK DEFA BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTIM"

Can, 15 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını, ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını ve bunun neticesinde uzaklaştırma cezası aldığını ifade etti.

320 LİRA PARA CEZASI UYGULANDI

Bu arada, Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı trafik zabıta ekiplerince sürücü hakkında yolcuya kötü muamelede bulunduğu gerekçesiyle Kabahatler Kanunu'na göre 320 lira para cezası uygulandı.

Yaşlı Adamı Otobüsten Zorla İndiren Şoför Görevden Uzaklaştırıldı

Yaşlı Adamı Otobüsten Zorla İndiren Şoför Görevden Uzaklaştırıldı

Yaşlı Adamı Otobüsten Zorla İndiren Şoför Görevden Uzaklaştırıldı

Kaynak: AA / Güncel

Emin Can Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (26)

alper:

o otobüs şoförü haklı böyle yaşlı kişileri almayacaksın bir de pişkin pişkin gidiyorlar her yere

5
8
yanıtYanıtla
ŞOFÖR HAKLI:

Bence şoför haklı, bazı kendini bilmez insanlar, şoförleri çıldırtıyor. İki adım gidiyor, müsait bir yerde ineceğim diyor, şoför arkaya ilerleyin diyor, arka boş ilerleyen yok, arka kapıdan inin diyor, ön kapıdan iniyorlar, adam sarhoş herkesi rahatsız ediyor, şoför nerede ineceksin diyor, adam suratına bönbön bakıp sızıyor. . . Bunların hepsine şahit oldum. . . Şoför ne yapsın. . .

5
3
yanıtYanıtla
65 YAŞ ÜSTÜ YOLCULARA:

Garezi var şofor dahi bazılarının, ücretsiz biniyorlarmış diye. Size ne lan! senin görevin mi! yanlış olduğunu düşünebilirsin, bunu uluorta söyleme ama. git yetkiliye anlat çok delikanlıysan! hakaret, küçümseme de ne! iade ediyorum yapanlara. Yaşlılara saygılar. kurallara uymayanları da uygun şekilde nazikane uyaralım, davranalım.

7
0
yanıtYanıtla
harun:

Ne biçim insanlar oldunuz yaşlıya, bayana, hastaya, gaziye saygıdan mahrum oldunuz yazık üzülüyorum merhamet etmeyene merhamet bulmaz

4
2
yanıtYanıtla
mustafa:

devlet yetkilileri yiyip içip yatmakla meşgül. vatandaş ne durumda nehalde kimse sormuyor. denetim yok. bu şehidin yetimin hakkını nasıl yiyip içip israf ediyorlar anlamış deyilim

2
4
yanıtYanıtla
ADANALI:

BİRDE KİREMİTHANE DOLMUŞLARINA EL ATSALAR. ŞÖFÖRLERİN SİGARA İÇMESİNDEN TUTUN BİRBİRİ İLE YARIŞMALARI TELEFONDA KONUŞMALARI. AYAKTA YOLCU ALMASI YASAK OLMASINA RAGMEN YOLCU ALMALARI. SAYMAKLA BİTMEYECEK SUÇLAR. DENETİM Mİ SIFIR.

6
0
yanıtYanıtla
kerim:

otobüs dolmuş taksi şoförlerinin alayı. . . aynıdır Türkiyenin heryerinde

6
0
yanıtYanıtla
İnsana destek:

adam haklı olabilir buna benzer bir olay benimde başıma geldi kimsenin inancı beni ilgilendirmez ama mübarek ramazan günü ihtiyarın biri geldi ağzı alkol kokuyor o kadar içmiş ki kokusu beni sarhoş edecek yani o derece. Aksi ki nasıl aksi anlatamam sanki kölesiyim memurum başladı bana hakaret etmeye yuttum ammmaaa anama bacıma karıma sövmeye başlayınca fiziki müdahalede bulunmadım fakat bende hakaret ettim memur değil esnaf falan olsam ciğerini sökerdim onun bu abide böyle bi olay yaşamış galiba

3
2
yanıtYanıtla
zeynep:

dolmuş şoförlerinin işi gerçekten çok zor. bunu insanlarımız idrak edemiyor. bi ailenin ekmeğiyle oynanmış bu mübarek günde.

1
4
yanıtYanıtla
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

bu iş çok zor abi ayyaşa hadi konuşun tamam abider oturur birde bunak moruk ayyaşlarvar her şey diline düşmüş olan küfür hakaret gelde sabret bunlardan doyacak acın gelecek ekmek parasının git kardeşim rızkını baş. yerde ara

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title