Haberler

Yaşar Kemal İçin Ulusal Yas İlan Edilecek Mi?

Güncelleme:

Usta yazar Yaşar Kemal'ın hayatını kaybetmesi ülke çapında büyük üzüntü yaratırken, sosyal medyada ulusal yas ilan edilmesi için mesaj yağmuru başladı.

Türkiye'nin en önemli edebiyatçılarından Yaşar Kemal tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 92 yaşındaki ünlü yazar arkasında birçok roman ve gazete yazısı bıraktı. Kemal'in vefatının ardından sosyal medyada ünlü, ünlü olmayan birçok vatandaş üzüntüsünü dile getirdi. Sosyal medyada üzüntüsü dile getirenlerin birçoğu ulusal yas ilan edilmesini istedi.

TÜRKİYE'DE YAS İLAN EDİLSİN

Kullanıcılar, Suudi Kral Abdulaziz'in ölümü sonrası yas ilan edilen ülkede, Yaşar Kemal için de yas ilan edilmesi istendi. Twitter'da dünya genelinde trend listesinde ilk sırayı alan usta yazar için sosyal medyada "Yaşar Kemal için yas ilan edilsin" hashtag'i oluşturuldu.

Sosyal Medya Yaşar Kemal'i konuşuyor. 92 yaşında hayatını kaybeden efsane edebiyatçı, Twitter başta olmak üzere sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. Daha sonra ise #YaşarKemalİçinYasİLanEdilsinhashtag'i oluşturuldu. Bu hashtag bir anda Twitter'ın en çok kullanılan hasgtag'lerinden biri haline geldi.

SOSYAL MEDYA YAŞAR KEMAL'İ KONUŞTU

Yaşar Kemal Twitter'da dünyada en çok konuşulan konu oldu. İşte Yaşar Kemal'in ölümünün ardından sosyal medyada paylaşılan mesajlar:

ekin gücük @egucuk : Herkesin kütüphanesinde mutlaka #yasarkemal kitaplari bulunmalidir.. Basimiz sagolsun.. #YaşarKemal
aydan çelik @aydancelik :Kahramanlarımdan biri daha gitti... #yaşarkemal
Hamdi Alkan@HamdiAlkan: #YasarKemal i kaybettik.Çok değerli bir usta,bir efsane aramızdan ayrıldı.Mekanı cennet olsun..Romanları ile yüreğimize akmaya devam edecek.
sorel dagistanli @soreldagistanli: Yaşar Kemal hayatını kaybetti. Bir çınar devrildi ama gölgesi altındakileri hep koruyacak.
ahmet şık@sahmetsahmet Etrafımız Abdi Ağa'lar ile çevriliyken İnce Memed olmaya ve kalmaya devam etmek vasiyet kaldı bize. #YaşarKemal
Sezin Öney@SezinOney: Yazarın kalbi, acıları taşımaktan ağırlaşır ağırlaşır ve bir gün duruverir. #YasarKemal Nadir bilge insanlarımızdan biri gidiverdi.Sabri UGAN@sabriugan: "O iyi insanlar o güzel atlara binip gittiler." #YaşarKemal
Burak Işık@theburakisik: Bazı insanlar yaşar, fark yaratır ve iz bırakırlar.

Ayrıca usta yazarın ismi çok kısa süre içerisinde Twitter'da trend topic oldu:

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yaşar Kemal Türkiye Twitter Kültür Sanat Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 21 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şaban Ataş'ın katilleri tutuklandı! Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

500

Yorumlar (84)

sevinç:

Ben sevmiyordum. milli yas ilan edilmesin.

21
15
yanıtYanıtla
SANKi,vatanI KURTARDI,,,,:

Sanki bütün dünyayi müslüman yapmis bir adam, , adamda namaz yok abdest yok, , iman yok inanc yok, , ulusal yas ilan edilecekmis, , dinimizde zaten yas tutmak yoktur, , yapilacaksa dini tören yapilir, , mevlit okutulur, yasin okutulur, hatimler okutulur, , 92 yildir bu ülkenin adetlerini geleneklerini, , mustafa kemal degistirdi, , ülkemizdeki bir takim insanlar hiristiyanlar gibi yasamaya basladilar, , bütün suc mustafa kemaldedir, yaziklar olsun, ,

10
26
yanıtYanıtla
DadaşMobil-IOS:

Mersin'de şehit olan polislerimiz için milli yas ilan edilmemişken Yaşar Kemal kim oluyo ki onun için milli yas ilan edilsin !

23
12
yanıtYanıtla
dadasmobilWeb@haberler.com:

Bu yil turk muslumanlari sevindiren ikinci olum.Allahim apoyada nasip eyle.

22
12
yanıtYanıtla
bayburt lumobilWeb@haberler.com:

Yazıklar olsun o kim vatan için ne yapmış. .

22
9
yanıtYanıtla
CibaliMobil-IOS:

Hiç sevmediğin bi tip yas mış neyin yası me vermiş buülkeye anca hainlerle işbirliği yapmış daha önemli işleri var bu ülkenin hadi bakalım

20
11
yanıtYanıtla
yavuzmobilWeb@haberler.com:

elhamdülillah kurtulduk

20
9
yanıtYanıtla
Halk:

Arap krali icin yas ilan ediliyorda, vatanimizin cocugu, büyük üstadimizi kaybedince neden olmasin.

22
7
yanıtYanıtla
VatandaşMobil-ANDROID:

Büyük Usta'ya Yüce Allah'tan Rahmet diliyorum Mekânı Cennet olsun inşallah amin

21
7
yanıtYanıtla
hakanmobilWeb@haberler.com:

Neyasıyaa bizene cehennemde odun cok ateşi harlatmışlardır şimdi bir hain geliyor diye

20
8
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title