Haberler

Yarıyıl Tatilinde de Çocukları Dinledik

Güncelleme:

Skyscanner yarıyıl tatilinde geçtiğimiz yıla oranla, Münih, Los Angeles ve Frankfurt aramalarında artış görüldüğünü açıkladı.

Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner yarıyıl tatilinde geçtiğimiz yıla oranla, Münih, Los Angeles ve Frankfurt aramalarında artış görüldüğünü açıkladı. Skyscanner'ın verilerine göre, bu yarıyıl çocuklarıyla seyahat eden Türk ailelerin en çok tercih ettiği şehirler ise İstanbul, Münih, Londra ve Paris oldu. Özellikle Münih'te bulunan Legoland ve dünyanın en büyük çocuk kitapları kütüphanesi, Paris'teki Disneyland ve aramalarında artış görülen Los Angeles'taki Universal Stüdyoları ailelerin bu yarıyılda çocuklarının tercihlerine göre seyahat ettiklerini ortaya koyuyor.

İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, 2014 yarıyıl tatilinde çocuklu ailelerin seyahat verilerini inceleyerek çocuklarıyla seyahat eden Türk ailelerin en çok ilgi gösterdiği destinasyonları belirledi. 2013'e oranla en çok artış gösteren destinasyonlar Münih, Los Angeles, Frankfurt, Brüksel ve Viyana oldu.

Geçtiğimiz yıl uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner'ın araştırmasına göre, tatil kararında çocuklarının sözünü en çok dinleyen millet olan Türklerin bu yarıyılda da seyahat kararlarını çocuklara bıraktığı görülüyor. Özellikle Münih'te bulunan Legoland ve dünyanın en büyük çocuk kütüphanesi, Los Angeles'taki Disneyland ve Universal Stüdyoları gibi çocukların vazgeçilmezi olan oyun parklarının bulunduğu şehirlerin aramalarında artış yaşanması bunu kanıtlar nitelikte.

Yarıyıl Tatilinde Uzak Destinasyon Tercih Etmem Demeyin

Ayrıca bu senenin seyahat aramalarında Los Angeles, Phuket Adaları, Maldivlerin başkenti Male ve New York aramalarının da en çok artış gösteren destinasyonlar içerisinde olması yarıyıl tatillerinde ailelerin uzun destinasyonları da tercih etmeye başladıklarını gösteriyor. Bu da çocuklu ailelerin tatillerde daha zahmetsiz kısa mesafe yolculuklarını tercih ettikleri günler yavaş yavaş geride kalacağa benziyor.

2014 Aramalarında En Çok Artış Gösteren Şehirler

1. Münih
2. Los Angeles
3. Frankfurt
4. Brüksel
5. Viyana
6. Phuket Adaları
7. New York
8. Kars
9. Male
10. Roma

Kaynak: Bültenler / Güncel

Los Angeles Disneyland Frankfurt Münih Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title