Haberler

Yaratıcı Fikirler Hem Ödül Alacak Hem Yatırımcı Bulacak

Güncelleme:

Elektrik-elektronik sektörü yaratıcı Ar-Ge Projeleri geliştirecek girişimcileri bekliyor.

TET AR-GE Proje Pazarına son başvuru 14 Şubat

Elektrik-elektronik sektörü yaratıcı Ar-Ge Projeleri geliştirecek girişimcileri bekliyor… Türkiye'nin teknolojideki gücünü temsil eden Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nin (TET), yüksek katma değerli ihracatı teşvik etmek amacıyla düzenlediği "TET Ar-Ge Proje Pazarı"nın üçüncüsü yapılıyor. Proje başvurularının 14 Şubat'a kadar süreceği etkinlikte, dört farklı kategoride en başarılı projeler ödüllendirilecek.

Üniversite ve sanayi işbirliği gelişiminde önemli bir rol oynayan "TET Ar-Ge Proje Pazarı" Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin yanı sıra Hong Kong University of Science and Technology ve şimdiye kadar binlerce Ar-Ge Projesini destekleyen EUREKA işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Etkinlik, sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek.

Proje Baharı olarak da bilinen etkinliğe 14 Şubat 2014'e kadar başvuran projeler; sektör temsilcileri, akademisyenler ve ilgili uzmanlardan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek. Seçilen projeler ise 26 Mart 2014 tarihinde yapılacak Proje Baharı'nda potansiyel yatırımcısıyla buluşma fırsatı yakalayacak. Girişimciler ve akademisyenler için projelerini üretime dönüştürme fırsatı sunan etkinlikte ayrıca 4 farklı kategoride ödüller dağıtılacak. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları, Enerji Üretim İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar, Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları ve Diğer olmak üzere dört farklı kategoride dereceye giren ilk 3 Ar-Ge projesi sahibine sırasıyla 20 bin TL, 10 bin TL ve 7 bin 500 TL'lik nakdi ödüller verilecek.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, sürdürülebilir ihracata ulaşmanın katma değerli üretimle, katma değerli üretimin ise AR-GE ve inovasyon ile mümkün olabileceğini belirterek, şunları söyledi: "Sektörümüzde bir ilk olan Proje Baharı'nın üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her geçen yıl sanayi kuruluşları temsilcilerinin, üniversitelerimiz akademisyen ve öğrencilerin, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanlarının ilgi ve katılımının arttığını gözlemliyoruz. Bu oldukça sevindirici. 2023 yılındaki 45 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşmamızda AR-GE ve inovasyon önemli bir gereklilik. Sektörümüz, üretim kapasitesi, teknolojik yeterliliği ve gelişme potansiyeli ile bu hedefe ulaşabilecek güçte. İhracatımızın katma değerini yükseltecek çalışmaları Birlik olarak desteklemeye devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hong Kong Türkiye Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title