Haberler

Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi Ankara'da tanıtıldı

Güncelleme:

- Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi Ankara'da tanıtıldı Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi.

- Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi Ankara'da tanıtıldı

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Türkçe ve Dil Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından hazırlanan Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi (YADEG)'in tanıtım toplantısı, başkanlığın toplantı salonunda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından projeyi tanıtan sinevizyon gösterisi izlenildi. Projenin koordinatörü Dr. Ayhan Öztürk, YADEG hakkında çeşitli bilgiler verdi. Öztürk, "Projemizin genel amacı, Türkiye'deki yabancı dil eğitim kalitesinin, uluslararası standartlara uygun bir şekilde öğrenci, öğretmen, öğretim programı, ölçme değerlendirme gibi boyutları kapsayarak bilimsel veriler rehberliğinde geliştirilmesidir" diye konuştu.

"Türkçe'nin yabancı dil öğretimi ve iki dilli konuşanlara öğretimine yönelik faaliyetler yürütülecektir"

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, projenin öneminden bahsetti. Demirli, şunları söyledi:

"Yaşayan dilimize sahip çıkarak geliştirmemiz veya yol açtırmamız için dil eğitimine ve öğretimine yönelik yapılacak olan her tür faaliyet önemli bir rol oynamaktadır. Türkçe ve dil eğitiminin kalite, eşitlik ve etkinlik ilkeleriyle milli ve manevi değerleri dikkate alarak geliştirmeye katkı sağlamak amacıyla başkanlığımız uhdesinde, Türkçe ve Dil Eğitimi Araştırma Merkezi kurduk. Merkezimiz bünyesinde Türkçe'nin ana dili olarak öğretiminin yanı sıra Türkçe'nin yabancı dil öğretimi ve iki dilli konuşanlara öğretimine yönelik faaliyetler yürütülecektir."

Tanıtım toplantısı, proje hakkında çeşitli bilgilerin verilmesiyle devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Ankara Güncel Haberler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

Türbülans Nedir ve Neden Olur? Uçak Seyahatlerinde Türbülansın Etkileri Seferberlik tüzüğü neden kaldırıldı? Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği nedir? Sandık Kokusu CANLI izle! Show TV Sandık Kokusu 23. Bölüm CANLI izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Taş Kağıt Makas CANLI izle! KANAL D Taş Kağıt Makas 12. bölüm CANLI izleme linki! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 161. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title