Haberler

Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2012-2013 eğitim öğretim yılında mezun olan 53 öğrencisinin mezuniyet sevincini yaşadı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Tarım İl Müdürü Kadir Güven, Samsun ve Sinop Veteriner Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, dekanlar, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Samsun-Sinop Veterinerler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, "Sevgili öğrenciler, kolay olmayan yoğun ve yorucu geçen beş yıllık eğitim sürecinin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Aldığınız eğitim, edindiğiniz beceriler ve enerjinizle bugünden itibaren hepiniz veteriner hekim diploması almış birer meslek mensubusunuz. Dünyada vazgeçilmez bir mesleğin mensubu ve insan sağlığının sigortası, güvencesi olduğunuz bilincinde, idrakinde çalışma hayatına atılarak, yurdun çeşitli yerlerinde görev alacaksınız. Bu sorumluluk içinde mesleğini icra ederken, ülke ekonomisine, halkın refahına, hayvan haklarına, hayvan sağlığına ve dolayısıyla çevre ve insan sağlığına yapacağınız katlılar yarınların güvencesi olacaktır. Hepinize yaşamınız sürecince ailenizle birlikte sağlık mutluluk ve başarılar dilerim." dedi.

Törende konuşan Samsun Tarım İl Müdürü Kadir Güven, "Veteriner Fakültesinin Mezuniyet töreninde aranızda bulunmaktan kıvanç duyuyorum. Ziraat mühendisi olmama rağmen sizlere meslektaşım olarak hitap etmek istiyorum. Çünkü aynı camiaya, aynı kitleye hitap ediyoruz. 160 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan veteriner disiplini hayvan sağlığına ve dolayısıyla da insan sağlığına büyük hizmet etmiştir. Yine, bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadelede ve ırk ıslahına ilişkin çalışmalar takdire şayandır. Bugün veteriner hekimler aynı zamanda gıda mühendislerinin istihdam edildiği bazı alanlarda da çalışabilmektedir. Son olarak sizleri bugünlere getiren ailelerinize ve sizi bilgileriyle donatan öğretim görevlilerine teşekkür ediyor ve bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

Törende konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, "Büyük emeklerle fakültemizi tercih eden öğrencilerimiz beş yıllık yoğun çaba ve gayretlerle yüksek öğretim hayatlarını tamamladılar. Fakültemiz hali hazırda mevcut fakülteler arasında 5. Sırada tercih edilmektedir. Bu başarıda Ondokuz Mayıs Üniversitesinin 38 yıllık köklü geçmişi, Samsun'un Karadeniz'in en gelişmiş ve bölgenin tek metropol kenti olması ve verdiği kaliteli eğitim hizmeti etkili faktörler olmuştur. Öncelikle 5 yıllık eğitim öğretim hayatlarını başarıyla tamamlayan ve bu noktaya kadar gelen öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve 6. dönem mezunları olarak kendilerini unutmayacağımızı belirtmek istiyorum. Bu mesleğin bir mensubu olarak sizlerin ülkenin her yanında hizmet vereceğinize, toplumumuzun sağlıklı gelişmesine katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Bu bağlamda, toplumda hem bir birey hem de bir meslektaş olarak saygın bir yer edineceğinize eminim. Eğitim-öğretim sürecinde sizleri yetiştiren değerli fakültemiz öğretim elemanlarına ve sizleri büyütüp yetiştiren anne ve babalarınızı tebrik etmek istiyorum. Ayrıca, bizi her süreçte destekleyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Akan'a ve çalışma arkadaşlarına, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu'na ve başhekimimiz Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk hocaya teşekkür ediyorum. Fakültemize verdikleri destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a da çok teşekkür ederim.

Sevgili öğrenciler, Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden birinden, iyi bir eğitim alarak mezun oluyorsunuz. Bu noktaya gelmenizin kolay olmadığını biliyorum. Belki ilk kez ailenizden uzaklara geldiniz, gurbete çıktınız, gecenizi gündüzünüze kattınız ve mutlu sona eriştiniz. Ancak her son yeni bir başlangıçtır. Şimdi gerçek üniversiteye, yani hayat üniversitesine atılıyorsunuz. Fakülte olarak aldığınız eğitime ve sizlerin başarısına güveniyoruz. Bundan sonra da başarılı olacağınız inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez de, "Sevgili öğrencilerimiz ve onları bu günlere kadar getiren, her türlü fedakârlığa katlanan siz değerli anneler ve babalar; ne mutlu hepimize ki, OMÜ olarak vatan topraklarına, Türkiye Cumhuriyeti'ne yeni sağlık elemanları, yeni veterinerler kazandırmış oluyoruz. Üniversite yönetimi olarak tüm fakültelerde olduğu gibi, özellikle sağlık ile ilgili fakülte ve birimlere rektörlüğümüzün her türlü desteği vermekte olduğunu sayın dekanımız ifade ettiler. Bundan sonrada bu destek artarak devam edecektir. Mezunlarımızı tebrik ediyorum. Yolları açık olsun. Allah yar ve yardımcıları olsun." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından müzik dinletisi ve "dünden bugüne" başlıklı slayt gösterisi sunuldu.

Celil Ateş'in öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından, fakültede dereceye giren, 1. Celil Ateş'e, 2. Kamil İnan'a ve 3. Sinem Beyazkılınç'a ve diğer mezunlara protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri ve hediyeler verildi. Tarım İl Müdürlüğü ve meslek odaları temsilcileri de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Törenin sonunda okul birincisi ve protokol üyeleri tarafından mezuniyet pastası kesildi. Tören, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mahmut Aydın Halis Ölmez Samsun Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title